Γυαλιά καρφιά τα έκαναν χθες το βράδυ εξοργισμένοι κάτοικοι της Ιερισσού που αντιδρούν στην επένδυση μεταλλείων χρυσού στην περιοχή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα επεισόδια έξω από το Δημαρχείο της πόλης πήραν διαστάσεις την ώρα που μέσα στο κτήριο βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Οι ταραχές έληξαν κατά τις 3:00 τα ξημερώματα.

Η ένταση ξεκίνησε μέσα στο Δημαρχείο, όταν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Μιχάλης Βλαχόπουλος, ζήτησε την παραίτηση του αντιδημάρχου, Βασίλη Μοσχόπουλου, τον οποίο κατηγόρησε ως υπερασπιστή των συμφερόντων της «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ».

Στη συνέχεια εξαγριωμένοι κάτοικοι που διαμαρτύρονται για τη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού στην περιοχή τους, περικύκλωσαν το δημαρχείο και το απέκλεισαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο χώρο, έσπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ και έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Οι κάτοικοι αναποδογύρισαν τα αυτοκίνητα του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων, ενώ έσπασαν με πέτρες τα τζάμια του δημαρχείου.

Από τις συμπλοκές τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι μεταφέρθηκαν με κλούβες των ΜΑΤ έξω από την πόλη.

Παρά τις θυελλώδεις αντιδράσεις, η δημοτική αρχή εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει στην υλοποίηση της επένδυσης, όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας.

Παρακολουθείστε βίντεο από παλιότερη κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής:

Επιμέλεια: Χριστίνα Ρωμηού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης