Συναγερμός έχει σημάνει στη Βοιωτία λόγω των συμπτωμάτων ασθένειας που παρουσιάζουν δεκάδες μαθητές σχολείου στο Ακραίφνιο, στον δήμο Ορχομενού.

Καθώς έχουν αρρωστήσει 45 από τους 60 μαθητές ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Αλέξανδρος Καρκάνας, αποφάσισε να κλείσει το γυμνάσιο του Ακραιφνίου (στο οποίο λειτουργούν λυκειακές τάξεις).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες τα συμπτώματα που παρουσιάζουν τα παιδιά είναι ο υψηλός πυρετός, συχνοί εμετοί, πόνος στην κοιλιά και τα κόκαλα.

​Οι υπεύθυνοι της υγειονομικής υπηρεσίας πήραν δείγματα νερού από βρύσες που βρίσκονται στο σχολείο αλλά και από τέσσερα ακόμα σημεία του χωριούΥγειονομικά συνεργεία της Περιφέρειας επισκέφτηκαν το σχολείο του Ακραιφνίου, συλλέγοντας δείγματα νερού, προκειμένου να αποσαφηνιστεί αν ευθύνεται το δίκτυο ύδρευσης του σχολείου για τη διάσταση που πήρε το επιδημιολογικό περιστατικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υπεύθυνοι της υγειονομικής υπηρεσίας πήραν δείγματα νερού από βρύσες που βρίσκονται στο σχολείο αλλά και από τέσσερα ακόμα σημεία του χωριού. 

Τα πρώτα αποτελέσματα από το χημείο της Λιβαδειάς που έχουν στα χέρια τους οι υγειονομικές υπηρεσίες της ΠΕ Βοιωτίας είναι καθησυχαστικά, καθώς δεν βρέθηκε κάποιο μικρόβιο στο νερό, ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονται ενώ για το συγκεκριμένο περιστατικό έχει ενημερωθεί για το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Αρκετά πιθανό είναι το ενδεχόμενο της ίωσης. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης