Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 04.10 τα ξημερώματα του Σαββάτου στην περιοχή Άγιος Κωνσταντίνος στη Λάρισα, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου και Μανδηλαρά, και από τον εκκωφαντικό θόρυβο σηκώθηκε στο πόδι όλη η γειτονιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκρηξη έγινε σε πολυκατοικία με 50 διαμερίσματα επί της οδού Μανδηλαρά 93, όπου σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας μένει μια εισαγγελέας που είχε ασχοληθεί με την απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων. Η γυναίκα δεν βρισκόταν στο σπίτι, καθώς έλειπε σε άδεια.


(Σπασμένα τζάμια και πόρτες της πολυκατοικίας)

(Συντρίμμια στο υπόγειο της πολυκατοικίας)

(Εικόνες καταστροφής)

(Τα τζάμια που έσπασαν, πετάχτηκαν στον δρόμο)

(Αναστάτωση στη γειτονιά)

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά από την αστυνομία, άγνωστοι τοποθέτησαν στην είσοδο της πολυκατοικίας τον εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος αποτελούνταν από 4-5 κιλά μασούρια δυναμίτιδας, που τα πυροδότησαν με βραδύκαυστο φιτίλι ενός μέτρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την έκρηξη, ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε κανείς, ωστόσο η πολυκατοικία κρίθηκε ακατάλληλη. Σοβαρές ζημιές υπέστησαν σπίτια, καταστήματα και περισσότερα από 100 αυτοκίνητα σε ακτίνα 80 μέτρων!


(Φωτογραφία από eleftheria.gr: Ζημιές στην πολυκατοικία και σε παρακείμενα καταστήματα)

Λίγο αργότερα, σε κοντινή απόσταση οι αστυνομικοί εντόπισαν και προσήγαγαν έναν 39χρονο, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι κατάγεται από την Καλαμάτα. Ο άνδρας αυτός, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν δικαιολόγησε την παρουσία του στη Λάρισα, ενώ στις ερωτήσεις των αστυνομικών για το πώς βρέθηκε εκεί απαντούσε «δεν θυμάμαι».

Ο ύποπτος κατέστρεψε το κινητό του τηλέφωνο

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, την ώρα που είδε τους αστυνομικούς να τον πλησιάζουν πρόλαβε και πέταξε με δύναμη το κινητό του στο έδαφος, το έσπασε και άρχισε να το πατάει για να το διαλύσει, κάτι που κατάφερε να κάνει πριν προλάβουν οι αστυνομικοί να τον ακινητοποιήσουν…

Με πληροφορίες από larisanet.gr / thessalianews.gr

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης