Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Σοβαρή τροπή παίρνει το θέμα “Πολάκης και φάκελοι ΚΕΕΛΠΝΟ” καθώς μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία δια χειρός Άδωνι Γεωργιάδη, ήταν σειρά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) να εγκαλέσει τον υπουργό Υγείας μέσω αναφοράς θέτοντας σοβαρά ζητήματα που μόνο απαρατήρητα δεν μπορούν να περάσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και αυτό γιατί, εκτός του γεγονότος ότι κάνει λόγο για “ρουσφετολογικές τακτικές” από μέρους του κ. Πολάκη, τονίζει ότι λόγω των ενεργειών του, 50 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας παραμένουν κλειστές με αποτέλεσμα να τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

​Τα μέλη της Ομοσπονδίας ζητούν τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών, επειδή τίθενται σε κίνδυνο κατ’ εξακολούθηση ανθρώπινες ζωέςΌπως σημειώνεται στην αναφορά, τα μέλη της Ομοσπονδίας ζητούν τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ειδικά προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας “για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών, επειδή τίθενται σε κίνδυνο κατ’ εξακολούθηση ανθρώπινες ζωές, με τις ρουσφετολογικές πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνουν και τις πολιτικές σκοπιμότητες που υπηρετούν, οι οποίες αναγκάζουν να μένουν κλειστές πάνω από 50 κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας σε δημόσια νοσοκομεία”. Επιπλέον υπογραμμίζεται ότι τίθενται σε κίνδυνο οι ζωές των ασθενών εξαιτίας της μη ελεγχόμενης υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης των Νοσοκομείων, των Πρωτοβάθμιων Μονάδων και του ΕΚΑΒ.

Όσον αφορά δε στον διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ για τον οποίο ο αναπλ. υπουργός Υγείας κατηγορείται  ότι πήρε και έλεγξε τους φακέλους των συμμετεχόντων (το αποδέχθηκε), η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει στην αναφορά της ότι ο κ. Πολάκης δεν επέτρεψε στην διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ να ολοκληρώσει τον διαγωνισμό διότι “ακόμη και τώρα μαγειρεύει τις λίστες προκειμένου να προσληφθούν οι εκλεκτοί της κυβέρνησης”. Από τα πυρά μάλιστα της Ομοσπονδίας δεν ξεφεύγει ούτε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξάνθος ο οποίος καταγγέλλεται ότι παρέχει κάλυψη στον αναπληρωτή υπουργό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φωτογραφίες από τη σημερινή διαμαρτυρία νοσηλευτών στη Βουλή και το υπουργείο Υγείας:



Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και ειδικά ο κος Πολάκης προτίμησαν για την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων, να παίξουν τη ζωή των Ασθενών κορώνα – γράμματα καθότι τη συγκεκριμένη περίοδο ήταν σε έξαρση η γρίπη. Το αποτέλεσμα αυτού ήταν να διπλασιαστεί ο αριθμός των Ασθενών στις λίστες αναμονής που χρήζουν Νοσηλεία σε ΜΕΘ. Λίστες αναμονής τις οποίες διαχειρίζεται το ΕΚΑΒ.

​Μελέτες της Επιστημονικής Εταιρείας των Ενταντικολόγων, επιβεβαιώνουν ότι αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες να χάσουν τη μάχη για τη ζωή οι Ασθενείς που χρήζουν Νοσηλεία σε ΜΕΘ, όταν το πρώτο 24ωρο δεν καταφέρνουν να βρουν κλίνηΜετά την απόλυση του προσωπικού και το λουκέτο σε κλίνες ΜΕΘ, στις λίστες αναμονής του ΕΚΑΒ αυξήθηκαν οι Ασθενείς (σχεδόν διπλασιάστηκαν). Το χειμώνα λόγω της έξαρσης της γρίπης, στις λίστες αναμονής βρίσκονταν καθημερινά πάνω από 70 Ασθενείς και τώρα βρίσκονται πάνω από 30 ασθενείς σε καθημερινή βάση.

Μελέτες της Επιστημονικής Εταιρείας των Ενταντικολόγων, επιβεβαιώνουν ότι αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες να χάσουν τη μάχη για τη ζωή οι Ασθενείς που χρήζουν Νοσηλεία σε ΜΕΘ, όταν το πρώτο 24ωρο δεν καταφέρνουν να βρουν κλίνη.

Στη συνέχεια ο Αν. Υπουργός κος Πολάκης δεν επέτρεψε στη Διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ με «θεαματικές» ενέργειες να ολοκληρώσει το νέο διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ 500 θέσεων (100 ιατρών και 400Νοσηλευτών), καθότι ακόμα και τώρα «μαγειρεύει» τις λίστες, προκειμένου να προσληφθούν «οι εκλεκτοί της κυβέρνησης». Δεν αποδέχθηκε ο Αν. Υπουργός κος Πολάκης ως όφειλε τη λίστα των επιτυχόντων του διαγωνισμού όπως διαμορφώθηκε από την αρμόδια επιτροπή επιλογής του προσωπικού που σύστησε η Διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Λίστα επιτυχόντων, την οποία επικύρωσε η Διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Εξαιτίας της κωλυσιεργίας στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού που προκλήθηκε από πολιτικές παρεμβάσεις του Αν. Υπουργού Υγείας κο Πολάκη, συνεχίζουν να μένουν κλειστές πάνω από 50 κλίνες ΜΕΘ, οι οποίες θα είχαν ανοίξει εάν είχε προσληφθεί το εν λόγω προσωπικό.

Συνεχίζει λοιπόν ο Αν. Υπουργός με τις πράξεις του να θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, έχοντας την απόλυτη κάλυψη του Υπουργού Υγείας κου Ξανθού».

Για να δείτε όλη την αναφορά πατήστε εδώ.

Μήνυση και από τη Νέα Δημοκρατία

Την ίδια ημέρα ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης με τον τομεάρχη Δικαιοσύνης του κόμματος Κώστα Τζαβάρα πέρασαν την πόρτα της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου καταθέτοντας κατά του αναπλ. υπουργού Υγείας και παντός υπευθύνου μηνυτήρια αναφορά για όσα παράνομα έκανε ο κ. Πολάκης σχετικά με τον διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ για την πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών για ΜΕΘ.

«Το αδίκημα αυτό είναι κακούργημα που τιμωρείται με 20 έτη φυλάκιση» δήλωσε λίγο αργότερα ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας σε κανάλι.

“Καθαρίσαμε το ΚΕΕΛΠΝΟ”

Από τη μεριά του ο κ. αναπληρωτή υπουργός υποστήριξε πριν από μερικές ημέρες από τη Βουλή ότι δεν έπραξε κανένα κακούργημα αλλά αντίθετα, μαζί με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξάνθο, είναι αυτοί που για πρώτη φορά έβαλαν τον ΚΕΕΛΠΝΟ να προσλάβει κόσμο με τα κριτήρια του ΑΣΕΠ.

“Με σας οι διορισμοί γίνονταν με μπιλιετάκια που σας στέλνανε, εμείς το χαλάσαμε και θα το ψάξουμε το ΚΕΕΠΛΝΟ από το 2004 μέχρι το 2012 γιατί υπάρχει ένα δάνειο εκεί. Ποιες ήταν οι ανάγκες τότε για αυτά τα λεφτά;” διερωτήθηκε.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Φωτογραφίες: Eurokinissi

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης