Από 6.000 έως 8.000 ευρώ κυμαινόταν η τιμή για κάθε βρέφος που πουλούσε σε περιοχές της Β. Ελλάδας και της Αττικής εξαμελές κύκλωμα από τη Βουλγαρία, το οποίο εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Κατερίνης έπειτα από 13 παράνομες υιοθεσίες.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες, τουλάχιστον τα τρία τελευταία χρόνια, εντόπιζαν αρχικά στη Βουλγαρία γυναίκες που διένυαν τους τελευταίους μήνες κύησής τους και βρίσκονταν σε δεινή οικονομική κατάσταση και τις έπειθαν να παραδώσουν, έναντι αμοιβής, τα νεογνά που θα γεννούσαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια μετέφεραν τις εγκύους στις κατοικίες τους ή στο σπίτι μελών του κυκλώματος στην Κατερίνη, όπου φιλοξενούνταν μέχρι την ημέρα του τοκετού, που πραγματοποιούνταν σε κλινικές στην περιοχή της Πιερίας.

Ακολούθως, παραλάμβαναν τις μητέρες με τα νεογνά τους και τις μετέφεραν σε περιοχές της Β. Ελλάδος και της Αττικής, και παρέδιδαν τα νεογνά σε άτεκνα ζευγάρια Ελλήνων, έναντι συμφωνηθέντος χρηματικού ποσού που κατέβαλαν και κυμαινόταν κατά περίπτωση από 6.000 έως 8.000 ευρώ.

Διαπιστώθηκε ότι το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2013 έως τον Μάιο του 2015 οι δράστες ενέχονται συνολικά σε 13 περιπτώσεις παράνομων υιοθεσιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε συμπεριλαμβάνονται και οι 13 βιολογικές μητέρες των βρεφών ηλικίας 23 έως 44 ετών, όλες τους υπήκοοι Βουλγαρίας.

Σημειώνεται ότι από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης είχε προηγηθεί σύλληψη και σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος δύο εκ των μελών του κυκλώματος για ακόμη δύο περιπτώσεις παράνομων υιοθεσιών.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κατερίνης, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση στον ανακριτή για κύρια ανάκριση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης