Πρωτοφανείς σκηνές εκτυλίχθηκαν στο κέντρο του Βελβεντού Κοζάνης και στην ήσυχη πόλη της Βέροιας, με πρωταγωνιστές 10 ληστές που έφεραν βαρύ οπλισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δράστες οπλισμένοι με καλάσνικοφ εισέβαλαν ταυτόχρονα στην Αγροτική Τράπεζα Βελβεντού, σπάζοντας την πόρτα με βαριοπούλα, και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ενώ ένας από τους συνεργούς τους βρισκόταν πάνοπλος στην πλατεία συντονίζοντας την… επιχείρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τελευταίος έδιωξε όσους κατοίκους ήταν εκείνη την ώρα στην πλατεία του χωριού, στρέφοντας κατά πάνω τους το καλάσνικοφ, ενώ καταστηματάρχες κλειδώθηκαν στα μαγαζιά τους.

Στη συνέχεια, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και ξεκίνησε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση και καταδίωξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, στην έρευνα μετέχουν κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής, καθώς τα δύο ταυτόχρονα «χτυπήματα» σε τράπεζα και ταχυδρομείο ήταν πολύ καλά οργανωμένα.

Ένας εκ των ληστών συνελήφθη στην Κοζάνη, λίγο πριν κάψει το όχημα διαφυγής του και οι τρεις συνεργοί του συνελήφθησαν στη Βέροια. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων ληστών, οι οποίοι διέφυγαν προς τον ορεινό όγκο των Πιερίων.

Πολλές μονάδες της αστυνομίας κυνηγούσαν τους ληστές που επέβαιναν σε κλειστό βαν, τους οποίους κατάφεραν τελικά να εγκλωβίσουν. Μέσα στο όχημά τους βρέθηκε βαρύς οπλισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ληστές απέσπασαν 200.000 ευρώ από την ΑΤΕ και 5.000 ευρώ από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Συναγερμός στην Aντιτρομοκρατική

Η σύλληψη των τεσσάρων ληστών ηλικίας 25 έως και 30 ετών από τις αστυνομικές αρχές της Ημαθίας προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής.

Η άριστη οργάνωση των ταυτόχρονων ληστειών, ο βαρύς οπλισμός με καλάσνικοφ όλων των μελών της ομάδας καθώς και η χρήση κλεμμένων και μετασκευασμένων οχημάτων καταδεικνύουν υψηλό βαθμό επιμελητειακής οργάνωσης, σύμφωνα με την υπηρεσία.

Σημειωτέον ότι ένα εκ των δύο οχημάτων που εντοπίστηκε ήδη έχει μετατραπεί σε ασθενοφόρο, ενώ και οι τέσσερις συλληφθέντες αρνούνται να πουν το παραμικρό στους ανακριτές τους.

Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει το ενδεχόμενο η ομάδα των 8, πιθανότατα 10, να αναζητούσε τρόπο χρηματοδότησης μίας νέας ένοπλης οργάνωσης και παραπέμπει στις ληστρικές επιθέσεις σε Εύβοια και Πάρο.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθησαν ληστές με βαρύ οπλισμό στη Βέροια, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013, 13:02

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης