Απέχθεια, ερωτήματα και ντροπή προκαλεί η εισβολή αγνώστων στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», απ’ όπου απέσπασαν διαγνωστικό υλικό από δύο κλινικές του ιδρύματος.

Η κλοπή έγινε αντιληπτή στις 07.00 το πρωί της Δευτέρας, όταν οι εργαζόμενοι έφτασαν στο νοσοκομείο και διαπίστωσαν ότι η πόρτα γραφείου στον πρώτο όροφο είχε παραβιαστεί. Δεν άργησαν, μάλιστα, να καταλάβουν ότι από δύο κλινικές είχαν κάνει… φτερά μηχανήματα αξίας μεγαλύτερης των 400.000 ευρώ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, οι ληστές φέρονται να απέσπασαν βρογχοσκόπια από την πνευμονολογική κλινική κι άλλα μηχανήματα από τη γαστρεντερολογική.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν στο zougla.gr ότι «μερικά από τα μηχανήματα ήταν ογκώδη, οπότε ακόμα διερευνάται ο τρόπος δράσης των αγνώστων. Πώς, δηλαδή, μπήκαν χωρίς να γίνουν από κανέναν αντιληπτοί και κατάφεραν να μεταφέρουν τον εξοπλισμό». Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αττικής.

Στο σημείο βρίσκονται άνδρες της Ασφάλειας και της Σήμανσης, που συλλέγουν στοιχεία που μπορεί να τους οδηγήσουν στους δράστες της πρωτοφανούς διάρρηξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπεύθυνος βάρδιας της εταιρείας security που έχει αναλάβει τη φύλαξη του νοσοκομείου είπε στους αστυνομικούς ότι μέχρι τις 02.30 – 03.00, οπότε και έκανε τελευταία φορά περιπολία στις δύο κλινικές, δεν αντιλήφθηκε κάποια ύποπτη κίνηση.

Πάντως, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ακολούθησε μια μεγάλη διαρροή σε αγωγό στο υπόγειο του νοσοκομείου κοντά στον χώρο όπου βρίσκεται το φαρμακείο και όλες οι δυνάμεις ασφαλείας μετακινήθηκαν εκεί, προκειμένου να μην υπάρξει μεγάλη καταστροφή στα σκευάσματα.

Αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι αν η συγκεκριμένη βλάβη ήταν αντιπερισπασμός των διαρρηκτών ή αν επρόκειτο για μια συγκυρία που εκμεταλλεύτηκαν οι δράστες.

«Δεν ήταν τυχαία η κλοπή»

Από τη μεριά του, ο διευθυντής της γαστρεντερολογικής κλινικής Δημήτρης Ξυνόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι δεν ήταν τυχαία η κλοπή. «Όποιοι την έκαναν γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα» υποστήριξε.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση, η αξία των μηχανημάτων που αφαιρέθηκαν ανέρχεται σε 400.000 ευρώ.

Όπως εξήγησε, πρόκειται για μηχανήματα που προέρχονταν από δωρεές από εφοπλιστές κ.α.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι ορισμένα εξ αυτών δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον ελλαδικό χώρο, διότι φέρουν κωδικό που είναι δυνατόν να ανιχνευθεί.

«Πρωτόγνωρο, τι να πω. Υπάρχουν κάμερες και security στο νοσοκομείο» πρόσθεσε ο κ. Ξυνόπουλος, επαναλαμβάνοντας ότι «την ώρα που έγινε κλοπή υπήρχε βλάβη στο υπόγειο σε κάποιο αγωγό και όλοι είχαν ρίξει εκεί την προσοχή τους».

«Δουλειά ετών που μάζευα ένα-ένα τα εργαλεία χάθηκε σε μία ώρα και δεν ξέρω αν υπάρχει το κουράγιο να κάνουμε ξανά το ίδιο» κατέληξε απογοητευμένος ο διευθυντής της γαστρεντερολογικής κλινικής του «Αγίου Σάββα».

Για ύποπτο περιστατικό μιλούν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, επισημαίνοντας το γεγονός ότι το συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα έχει μία και μόνη είσοδο που φυλάσσεται πάντα. «Πώς κατάφεραν οι άγνωστοι να βγουν με τον εξοπλισμό αυτόν και να μη γίνουν αντιληπτοί;» διερωτώνται.

Δόθηκε εντολή για ΕΔΕ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δ.Σ. και διοικητή του νοσοκομείου, Γεώργιο Δενδραμή, οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι έχουν κλαπεί επτά ενδοσκόπια και ένας επεξεργαστής από το γαστρεντερολογικό τμήμα.

Επίσης, ένα πληκτρολόγιο και ένα συνδετικό για τον υπέρηχο του βρογχοσκοπίου καθώς και ένα συνδετικό για το βίντεο του βρογχοσκοπίου από το πνευμονολογικό.

Όπως έγινε γνωστό, έχει δοθεί εντολή για ΕΔΕ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης