Στην ανάκληση του διορισμού της αναπληρώτριας διοικήτριας του μαιευτηρίου «Έλενα» προχώρησε και επίσημα το Υπουργείο Υγείας, όπως διαβεβαίωσε εγγράφως τον Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος παρενέβη έπειτα από επώνυμη καταγγελία ότι το εν λόγω στέλεχος δεν διαθέτει τα προβλεπόμενα από τον νόμο τυπικά προσόντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κα Μ. Φουρναράκη κατέλαβε τη θέση τo 2013, ως οικονομολόγος πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου.

Ο Συνήγορος ζήτησε, με έγγραφό του, διευκρινίσεις από τον πρόεδρο της Επιτροπής Αξιολόγησης Υποψηφιοτήτων και τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, καθώς και αντίγραφο του φακέλου της αναπληρώτριας διοικήτριας για έλεγχο.

Οι υπηρεσίες του Υπ. Υγείας διενήργησαν έλεγχο γνησιότητας του πτυχίου και διαπίστωσαν ότι ο κατατεθείς στον διαγωνισμό τίτλος σπουδών δεν ήταν γνήσιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καταγγελίες για πλαστά πτυχία

Τουλάχιστον έξι διοικητές δημόσιων νοσοκομείων, ένας εκ των οποίων στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια, κατέχουν το αξίωμα χωρίς να πληρούν τη βασική προϋπόθεση που θέτει ο νόμος, το πτυχίο πανεπιστημιακής σχολής. Μάλιστα, ουδέποτε το προσκόμισαν στις αρμόδιες υπηρεσίες, παρότι ήταν αναγκαίο για την πράξη διορισμού τους. Αυτό καταγγέλλει η Εταιρεία Management Υπηρεσιών Υγείας (ΕΕΜΥΥ) με επιστολή της, καλώντας ταυτόχρονα τον υπουργό Υγείας να παρέμβει άμεσα.

«Ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, στις 11-10-2013, ενώπιον εκατοντάδων συμμετεχόντων στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Management Υπηρεσιών Υγείας της ΕΕΜΥΥ, ρωτήθηκε συγκεκριμένα και απάντησε κατηγορηματικά ότι “τα πτυχία όλων των υπό διορισμό έχουν ελεγχθεί”» τονίζει σε ανακοίνωσή της η επιστημονική εταιρεία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης