Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Δύο 24ωρα πέρασαν μετά το χτύπημα σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και ακόμα δεν έχει γίνει δυνατό να αποσαφηνιστεί αν τελικά το τρομοδέμα που έφθασε στα χέρια του είχε ελεγχθεί, και αν ναι, πού. Πάντως με τις έως τώρα πληροφορίες φαίνεται να προκύπτει ότι τελικά το δέμα ελέγχθηκε στη Βουλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

​Διαρροές από το φρουραρχείο της Βουλής διαψεύδουν ότι τα δέματα πέρασαν από έλεγχο

Την Παρασκευή ο αστυνομικός της συνοδείας του κ. Παπαδήμου, κατέθεσε ότι το εν λόγω δέμα (φέρεται να έχει ως διεύθυνση αποστολής το Κολωνάκι), μαζί με ακόμα τρεις φακέλους, είχε φθάσει στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργού στο Ψυχικό και από εκεί μεταφέρθηκε με τα υπόλοιπα δέματα για έλεγχο στη Βουλή. 
«Παρέλαβα τον κ. Παπαδήμο στις 10.40 το πρωί μαζί με την υπόλοιπη συνοδεία. Μαζί μου πήρα και την αλληλογραφία που είχε φθάσει στο σπίτι» αναφέρει στην κατάθεσή του και συνεχίζει: «Όταν φθάσαμε στο γραφείο του προέδρου στην Τράπεζα της Ελλάδος, πήρα στα χέρια μου και έβαλα στην μπαγκαζιέρα της μοτοσυκλέτας τέσσερις φακέλους που τους είχαμε πάρει από το σπίτι και πήγα στη Βουλή για τον έλεγχο. Παρέδωσα τους φακέλους στο φυλάκιο που βρίσκεται αριστερά της κεντρικής εισόδου για να γίνει ο έλεγχος. Μόλις τελείωσα, μου έδωσαν πάλι τους φακέλους και έφυγα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαψεύδει ο φρούραρχος

Αν πράγματι ο φάκελος πέρασε από το μηχάνημα xray της Βουλής πώς γίνεται ο χειριστής να μην είδε στον απεικονιστή τα καλώδια του μηχανισμού;​Ωστόσο, μετά την κατάθεση, διαρροές από το φρουραρχείο της Βουλής διέψευσαν ότι τα δέματα πέρασαν από έλεγχο. Ειδικότερα, ο φρούραρχος της Βουλής αμφισβήτησε τη μαρτυρία του αστυνομικού ότι το δέμα πέρασε από τον έλεγχο των μηχανημάτων της Βουλής, επικαλούμενος μια τυπική διαδικασία η οποία φαίνεται ότι δεν τηρήθηκε στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Ισχυρισμοί που σήμερα φαίνεται να αποδομούνται, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει σχετικό video από το σημείο ελέγχου στο οποίο φαίνεται ο φρουρός του κ. Παπαδήμου να φθάνει στη Βουλή και να παραδίδει τους φακέλους για έλεγχο. Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται τώρα είναι το εξής: Αν πράγματι ο φάκελος πέρασε από το μηχάνημα xray της Βουλής πώς γίνεται ο χειριστής να μην είδε στον απεικονιστή τα καλώδια του μηχανισμού;

Πάντως, εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι και μετά τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για την ύπαρξη σχετικού video που δείχνει τον φρουρό του κ. Παπαδήμου να εισέρχεται στη Βουλή και να δίδει τους φακέλους για έλεγχο, κύκλοι της Βουλής εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι ο έλεγχος του τρομοδέματος δεν έγινε από το κοινοβούλιο. Πηγές από την αστυνομία ωστόσο επιμένουν ότι η διαδικασία που προβλέπεται ακολουθήθηκε κανονικά από τον φρουρό του πρώην πρωθυπουργού.

Ο έλεγχος στην Τράπεζα της Ελλάδος

Όσον αφορά τώρα στους ελέγχους που έγιναν στην Τράπεζα της Ελλάδος, κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ., μιλώντας στο zougla.gr, αναφέρουν ότι εκτός από τα δέματα που έφθασαν στο σπίτι του κ. Παπαδήμου, ακόμη ένας φάκελος με παραλήπτη τον ίδιο έφθασε και στην Ακαδημία Αθηνών.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, ο επικεφαλής της ασφάλειας του κ. Παπαδήμου παρέλαβε τον φάκελο από την Ακαδημία και τον μετέφερε στην Τράπεζα της Ελλάδος. Εκεί, το δέμα αρχικά ελέγχθηκε μ’ ένα φορητό μηχάνημα και εν συνεχεία σαρώθηκε και από το μηχάνημα της τράπεζας, από το οποίο μάλιστα περνά και η αλληλογραφία του κ. Στουρνάρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης