Δικαιοσύνη fast-truck υποσχέθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης. Όπως ανέφερε μιλώντας στο Mega, για την αποφυγή της αποφυλάκισης κρατουμένων λόγω 18μήνου αλλά και λόγω των καθυστερήσεων στην εκδίκαση υποθέσεων, στο εξής οι ανακριτές θα είναι υποχρεωμένοι να κρατούν σε ειδικό φάκελο τις κρίσιμες ημερομηνίες αποφυλάκισης, λόγω του 18μήνου.

Τα στοιχεία αυτά των προφυλακισμένων θα μπορούν να ελέγχονται ανά πάσα στιγμή από τους αρμόδιους, προκειμένου να αποφεύγονται παραλείψεις και λάθη από τους δικαστικούς λειτουργούς. Η ρύθμιση αυτή είναι αναγκαία μετά τα περιστατικά που οδήγησαν επικίνδυνους κακοποιούς εκτός φυλακών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Ρουπακιώτης προανήγγειλε, επίσης, τη θεσμοθέτηση εισαγγελέα-συντονιστή κατά της διαφθοράς. Οπως είπε «δεν θα υποκαθιστά τους οικονομικούς εισαγγελείς, αλλά θα συντονίζει το όλο έργο πάταξης της διαφθοράς».

Για την πρόταση σύστασης Προκαταρκτικής Επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ είπε ότι «στηρίζω την πρόταση της τρικομματικής κυβέρνησης, της οποίας είμαι υπουργός και αυτή είναι και η άποψη μου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης