«Λαβράκι» έπιασαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος και του ΣΔΟΕ κατά τη διάρκεια εκτεταμένης επιχείρησης σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συμπεριλαμβανομένου του Πειραιά, για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών εντός της ελληνικής επικράτειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως έγινε γνωστό, με τη συνδρομή των αρμόδιων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., από τις πρώτες πρωινές ώρες πραγματοποιήθηκαν μεγάλης κλίμακας έρευνες σε κοντέινερ στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και σε αποθήκη στην περιοχή του Κορωπίου, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης που ξεπερνά τον έναν τόνο. Παράλληλα, «ράμπο» του ΣΔΟΕ «μπούκαραν» σε πολυτελή κατοικία στη Φιλοθέη, σε χώρους της οποίας αποθηκεύονταν πακέτα με τη συγκεκριμένη ναρκωτική ουσία.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 11 συλλήψεις, εκ των οποίων αρκετοί είναι αλλοδαποί, ενώ ένας από τους συλληφθέντες είναι ανήλικος. Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, ενώ οι κατηγορούμενοι πρόκειται να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα πρωτοδικών Πειραιά.

Μπλόκο σ’ έναν τόνο ηρωίνη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έγιναν συντονισμένες ενέργειες, με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμενικού Σώματος και της υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ να κινούνται με ταχύτητα και να αιφνιδιάζουν τους συλληφθέντες.

Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 443 πλαστικές συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού μικτού βάρους ενός τόνου και 133 κιλών και 420 γρ., καθώς επίσης ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 5,1 γρ. Επιπλέον, κατασχέθηκαν:

  • έξι πολυτελή Ι.Χ., τα οποία εμπλέκονται στην παράνομη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών
  • ένα πιστόλι με μία γεμιστήρα που περιείχε εννέα φυσίγγια και
  • το χρηματικό ποσό των 6.235 ευρώ.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, τα ναρκωτικά είχαν ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια. Ανάμεσα στα άτομα που έχουν συλληφθεί είναι τέσσερις υπήκοοι Τουρκίας και δύο από το Ιράν.

Εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος ανέφερε πως στο Κορωπί γινόταν η συσκευασία της ηρωίνης σε σάκους μαρμαρόσκονης, προκειμένου στη συνέχεια να διακινηθούν παράνομα με φορτηγά οχήματα τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι ελληνικές Αρχές παρακολουθούσαν για αρκετό χρονικό διάστημα τη δράση του καρτέλ και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να επέμβουν. Στην επιχείρηση συμμετείχαν και υπάλληλοι της αμερικανικής υπηρεσίας, αρμόδιας για την καταπολέμηση της διακίνησης και πώλησης ναρκωτικών ουσιών (DEA). Πάνοπλοι αστυνομικοί συνεχίζουν να ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή τμήματα του λιμανιού, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε αποθήκες και κοντέινερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, η Δίωξη Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ θα αναλάβει τον συντονισμό για την οικονομική έρευνα της υπόθεσης, προκειμένου να διαπιστώσει τον τζίρο και τα τεράστια ποσά που διακινήθηκαν από το μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών.

Ικανοποίηση Βαρβιτσιώτη για το «χτύπημα» στο καρτέλ ηρωίνης

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δήλωσε σχετικά με την υπόθεση:

«Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος για την απόλυτα επιτυχή σημερινή επιχείρηση, που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και την κατάσχεση της μεγαλύτερης ποσότητας ηρωίνης που έχει εντοπιστεί στη στεριά μέχρι σήμερα, καθώς και την εξάρθρωση ενός οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών. Θέλω να συγχαρώ, επίσης, τις συναρμόδιες αρχές της Ελληνικής Αστυνομίας, της αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA), και του ΣΔΟΕ Αττικής για το άριστο επίπεδο συνεργασίας.

» Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος εργάζονται καθημερινά με ζήλο και αυταπάρνηση και θα συνεχίσουν να το κάνουν για την ασφάλεια όλων των πολιτών».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης