Στη φυλακή θα παραμείνει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης μετά την άρνηση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας να κάνει δεκτό το αίτημα αποφυλάκισής του.

Το δικαστικό συμβούλιο, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, απέρριψε τους λόγους που προέβαλε ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας, διατάσσοντας την παραμονή του στις φυλακές για την υπόθεση των επισφαλών δανείων ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ από την Proton Bank προς εταιρείες αμέσου ή εμμέσου ενδιαφέροντός του την εποχή που ήταν πρόεδρος του Δ.Σ. της τράπεζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος κρατείται προσωρινά από τον περασμένο Δεκέμβριο, ζητούσε να αντικατασταθεί η προσωρινή του κράτηση, προβάλλοντας με σειρά ιατρικών βεβαιώσεων σοβαρούς λόγους υγείας που καθιστούν «αδιανόητη» την προφυλάκισή του.

Στην αίτησή του, ο επιχειρηματίας επικαλείτο επίσης δικονομικούς λόγους, υποστηρίζοντας – μεταξύ άλλων – πως είναι παράνομη η προφυλάκισή του, καθώς δεν είναι ύποπτος φυγής, ενώ, όταν συνελήφθη, ήταν στη διάθεση των Αρχών και βρισκόταν στη χώρα μας. Ωστόσο, με το υπ’ αρ. 1327/13 βούλευμα που εξέδωσε το δικαστικό συμβούλιο και το οποίο περιλαμβάνει 74 σελίδες απορρίπτονται όλες οι αιτιάσεις του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Για την ίδια υπόθεση, προθεσμία για τις αρχές Απριλίου ζήτησε και πήρε, μέσω του συνηγόρου του, ο εκδότης Αντώνης Δελατόλας, ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκδότης είχε κληθεί από την 2η ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη που χειρίζεται την υπόθεση της Proton Bank, μετά το έμβασμα ύψους 500.000 ευρώ που φέρεται να του έστειλε από λογαριασμό στην Κύπρο ο κατηγορούμενος Πέτρος Κυριακίδης. Το έμβασμα που έχει ως αποδέκτη τον κ. Δελατόλα είχε σταλεί την περίοδο κατά την οποία οι λογαριασμοί του Π. Κυριακίδη στην Ελλάδα ήταν δεσμευμένοι από τη Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Proton Bank.

Το συγκεκριμένο έγγραφο της συναλλαγής βρέθηκε στη δικογραφία που σχημάτισαν για το σκάνδαλο αρχικά ο εισαγγελέας Ι. Δραγάτσης και στη συνέχεια η ανακρίτρια κ. Χατζάκη. Ο ίδιος ο Δελατόλας, πάντως, αρνείται οποιαδήποτε ποινική εμπλοκή, υποστηρίζοντας πως τα χρήματα αυτά ήταν δόση για ποσό που είχε συμφωνηθεί (και αποδεικνύεται με έγγραφα που διαθέτει) για την πώληση μειοφηφικού ποσοστού της εφημερίδας «Το Ποντίκι» στον καταζητούμενο σήμερα Π. Κυριακίδη, την εποχή που συμμετείχε σε δεκάδες άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης