Σε μηνύσεις αντί πειστικών απαντήσεων για όσα του καταλογίζουν οι δημοσιογράφοι κατέφυγε ο κ. Μαρινάκης.

Η αντεισαγγελέας βάρδιας από την Ελευσίνα -συνοδεία αστυνομικής δύναμης- εισήλθε λίγο πριν από τις 02.00 τα ξημερώματα της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ προκειμένου να συλλάβει τον δημοσιογράφο Κυριάκο Θωμαΐδη, μετά τη μήνυση του Βαγγέλη Μαρινάκη με την οποία ζητούσε να κινηθεί αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του για παραβίαση απόφασης του Αρείου Πάγου που αφορούσε παλαιότερη καταδικαστική απόφαση. Υπήρξε ενδελεχής έρευνα όλων των χώρων του σταθμού, χωρίς όμως ο παρουσιαστής της εκπομπής «Δίκη στον ΣΚΑΪ» να εντοπιστεί. Τελικά, στις 02.35 η αντεισαγγελέας και οι αστυνομικοί αποχώρησαν από τις εγκαταστάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του zougla.gr, στις 00.10 υπήρξε αστυνομική παρέμβαση με την οποία ζητήθηκε να μην προβληθεί η μαγνητοσκοπημένη εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ», κάτι το οποίο δεν έγινε​Νωρίτερα, ο δημοσιογράφος είχε αρνηθεί να ακολουθήσει αστυνομικούς στο ΑΤ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, αφού δεν του επέδειξαν το ένταλμα το οποίο έπρεπε να φέρουν μαζί τους, προκειμένου να είναι νόμιμη η διαδικασία. Μετά την άρνησή του αυτή, δόθηκε εντολή να προσέλθει στο σημείο η αρμόδια εισαγγελική αρχή. Μέχρι τότε ο κ. Θωμαΐδης παρέμεινε για ώρα «όμηρος» στις εγκαταστάσεις του Ν. Φαλήρου, πριν τελικά εξαφανιστούν τα ίχνη του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του zougla.gr, στις 00.10 υπήρξε αστυνομική παρέμβαση με την οποία ζητήθηκε να μην προβληθεί η μαγνητοσκοπημένη εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ», κάτι το οποίο δεν έγινε. Στην εκπομπή ήταν καλεσμένος και ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. Ελάχιστα λεπτά μετά την έναρξη προβολής της εκπομπής, περιπολικό της αστυνομίας έφθασε στην είσοδο των εγκαταστάσεων στο Ν. Φάληρο.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη χρονική ακολουθία των γεγονότων, γίνεται άμεσα αντιληπτή μια προσπάθεια επιβολής προληπτικής λογοκρισίας, καθώς η εκπομπή δεν είχε αρχίσει να μεταδίδεται και ως εκ τούτου στόχος αυτής της συμπεριφοράς ήταν το μαγνητοσκοπημένο υλικό να μην προβληθεί στον αέρα. Σε κάθε περίπτωση, είναι λυπηρό ακόμα και εάν η αστυνομία εφάρμοσε αναγκαστικά το γράμμα του νόμου να διώκονται οι δημοσιογράφοι αντί εκείνων οι οποίοι εμπλέκονται σε δύσοσμες υποθέσεις…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακούστε τι δήλωσε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος

Αποκλειστικές φωτογραφίες του zougla.gr από την είσοδο της αντεισαγγελέως στον ΣΚΑΪ
Μεταξύ των δύο ανδρών η αντεισαγγελέας

Ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος του Δημοτικού Θεάτρου

Καρέ καρέ η είσοδος της αντεισαγγελέως στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ

Έξοδος της αντεισαγγελέως από το κτήριο μετά την ολοκλήρωση της έρευνας

Η αποχώρηση της αντεισαγγελέως από τον ΣΚΑΪ

Θωμαΐδης στο zougla.gr: «Κανένα ένταλμα σύλληψης»

Όπως αποκάλυψε ο Κυριάκος Θωμαΐδης στο zougla.gr, όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας με την απόπειρα σύλληψής του κατά τη διάρκεια προβολής της μαγνητοσκοπημένης τηλεοπτικής εκπομπής «Η Δίκη στον ΣΚΑΪ».

«Οι αστυνομικοί δεν είχαν στην κατοχή τους κάποιο ένταλμα σύλληψης» δήλωσε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με το zougla.gr ο Κυριάκος Θωμαΐδης

Τρεις αστυνομικοί και ένας με πολιτικά επιχείρησαν να τον οδηγήσουν στο Αστυνομικό Τμήμα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με τον ίδιο να αρνείται να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο είναι παράνομο και παράτυπο.

«Οι αστυνομικοί δεν είχαν στην κατοχή τους κάποιο ένταλμα σύλληψης» δήλωσε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με το zougla.gr, επισημαίνοντας ότι ανάμεσά τους βρισκόταν και ο διοικητής του ΑΤ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά Γιώργος Λαζάρου. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ενημερώθηκε πως σε βάρος του έχει κατατεθεί μήνυση από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, χωρίς όμως ο ίδιος να γνωρίζει το περιεχόμενό της παρά τις συνεχείς ερωτήσεις του προς τον κ. Λαζάρου.

Επιπλέον, εξέφρασε τον προβληματισμό του για την απόπειρα σύλληψής του πριν από την προβολή της μαγνητοσκοπημένης εκπομπής, καθώς ήταν αδύνατο να γνωρίζει κάποιος το περιεχόμενό της και ως εκ τούτου να προχωρήσει σε μήνυση εις βάρος του.


Η είσοδος του κτηρίου όπου στεγάζεται ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ



Δείτε εικόνες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Εικονολήπτης: Παναγιώτης Σαγκούρης

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης