Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015 παρατείνεται η ισχύς των αδειών κατοχής συλλεκτικών όπλων και λοιπών αντικειμένων, που εκδόθηκαν πριν τη δημοσίευση της απόφασης αυτής (ΦΕΚ Β΄ 1539 από 22.07.2015) και έχουν λήξει ή λήγουν μέχρι την ημερομηνία αυτή.

Η σχετική απόφαση ελήφθη από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαραίτητη για την ανανέωση χορήγησης των αδειών αυτών είναι η προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης, όπως αυτή περιγράφεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 2 της υπ’ αριθμ. 3009/2/84-δ΄ από 27.07.2004 Υπουργικής Απόφασης, όπως αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει.

Συνάντηση του Γιάννη Πανούση με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης, συναντήθηκε την  με την ηγεσία της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

Παρόντες στη συνάντηση, που έγινε στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη ήταν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Τάσος Μαυρόπουλος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου, ενώ από πλευράς κυνηγετικών οργανώσεων παρευρέθησαν ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, κ. Νίκος Παπαδόδημας, ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας, κ. Νίκος Σταθόπουλος αλλά και ομάδα ανδρών του σώματος της θηροφυλακής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε η διαμόρφωση συγκεκριμένου σχεδίου, με στόχο την αποτελεσματικότερη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής με τη Θηροφυλακή. Άλλωστε, οι θηροφύλακες των κυνηγετικών οργανώσεων, που πραγματοποιούν νυχθημερόν περιπολίες στην ύπαιθρο, έχουν ενταχθεί από τις 22 Ιουνίου 2015 στον αντιπυρικό σχεδιασμό, κατόπιν πρωτοβουλίας του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Τάσου Μαυρόπουλου.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο σημαντικό ρόλο των θηροφυλάκων στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών και στην προστασία των δασών, ενώ απαραίτητη και καθοριστική είναι η συνεισφορά τους στο επίπεδο της πρόληψης, της έγκαιρης προειδοποίησης, αλλά και της καθοδήγησης των πυροσβεστικών δυνάμεων στον τόπο εκδήλωσης μιας δασικής πυρκαγιάς καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο κατά την αντιπυρική περίοδο.

Να σημειωθεί ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά τη φωτιά που ξέσπασε στον Υμηττό, για την κατάσβεση της οποίας συνέδραμαν από την πρώτη στιγμή τις πυροσβεστικές δυνάμεις, τόσο θηροφύλακες των κυνηγετικών οργανώσεων, όσο και εθελοντικές ομάδες πυρόσβεσης από κυνηγετικούς συλλόγους της Αττικής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης