Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός – Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αστυνομικό θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της στυγνής δολοφονίας του γνωστού αστρολόγου Μιλτιάδη Μουτάφη και της γραμματέως του, Παρασκευής Γκέζου, που σημειώθηκε στις 26 Φεβρουαρίου του 2009.

Το έγκλημα που είχε συνταράξει το πανελλήνιο παραμένει «ορφανό», καθώς ο μοναδικός κατηγορούμενος για τη διπλή δολοφονία, Χρήστος Ρήγας, αθωώθηκε παμψηφεί από το Κακουργιοδικείο Αθηνών.

Τη στιγμή που η ομόφωνη απόφαση (7-0) άφηνε ελεύθερο, έπειτα από 17 μήνες προσωρινής κράτησης, τον πρώην υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, ένας νέος φάκελος άνοιγε για τις διωκτικές Αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατάρριψη του κατηγορητηρίου -σαν χάρτινος πύργος- ενώπιον του ακροατηρίου καταδεικνύει τα λάθη τα οποία έγιναν κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα ένας αθώος να οδηγηθεί στη φυλακή.

Ξεκάθαρα αποδεικνύει ότι ορισμένοι βιάστηκαν να «κλείσουν» την υπόθεση. Τα ίδια πρόσωπα, από σήμερα, καλούνται να εξηγήσουν ποιος ή ποιοι διέπραξαν τη διπλή δολοφονία, καθώς αποδείχθηκε ότι τα στοιχεία, οι αντιφατικές καταθέσεις αλλά και οι ισχυρισμοί του κατηγορουμένου, που είχε αποκαλύψει με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ η zougla.gr, έθεταν το ζήτημα στη σωστή του διάσταση.

Η δολοφονία

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου του 2009. Στην οδό Κισσάβου 4-6, στο Χαλάνδρι, πέφτει νεκρός στο γραφείο του από σφαίρα στον θώρακα ο γνωστός αστρολόγος Μιλτιάδης Μουτάφης. Από το ίδιο πολυβόλο όπλο δολοφονείται πισώπλατα και η 38χρονη συνεργάτις του, Παρασκευή Γκέζου.

Τα δύο πτώματα βρίσκει μέσα σε μια λίμνη αίματος στις 15.15 το μεσημέρι ο γιος της Γκέζου, ο οποίος πάει μέχρι το σπίτι, με σκοπό να πάρει τη μητέρα του και να τη μεταφέρει στο αεροδρόμιο, απ’ όπου η άτυχη γυναίκα θα ταξίδευε για την Ισπανία.

Από εκείνη τη στιγμή, η αστυνομία ξεκινά ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη του στυγερού εγκλήματος που παγώνει την κοινή γνώμη.

Οι αστυνομικοί φθάνουν, τελικά, στη σύλληψη του 37χρονου Ρήγα, όταν σε κάποιο κτήμα στα Σπάτα βρίσκεται θαμμένο ένα πιστόλι των 9 χιλιοστών, το όπλο που φέρεται να έκοψε το νήμα της ζωής των Μουτάφη και Γκέζου.

Η πρώτη μαρτυρία που δείχνει ως δολοφόνο τον Ρήγα είναι εκείνη του ιδιώτη του ακινήτου, ο οποίος στην αρχή θεωρούνταν ύποπτος για το έγκλημα. Λέει στους αστυνομικούς ότι το όπλο το έθαψε εκεί ο υποψήφιος περιφερειάρχης. Κάπου εκεί ξεκινά το θρίλερ.

Οι περίεργες καταθέσεις

Στην κατάθεση, ο προαναφερόμενος ιδιώτης είχε κατονομάσει απερίφραστα τον 37χρονο ως δράστη της δολοφονίας του αστρολόγου. Είχε πει, μάλιστα, ότι το όπλο της δολοφονίας έμοιαζε με ένα όπλο το οποίο του είχε δείξει ο φερόμενος ως δράστης λίγες ημέρες πριν. «Ο Χ. Ρ. μου είχε δείξει το όπλο του 20-25 μέρες πριν συλληφθώ και μου είπε ότι ήταν συλλεκτικό και μου ζήτησε πετρέλαιο, για να το τρίψει» αναφέρει.

Η δεύτερη κατάθεση που «έκαιγε» τον 37χρονο προερχόταν από έναν πρώην υπαξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού, ονόματι Χ. Λ.. Εκείνος είχε ισχυριστεί ότι, τρεις ημέρες μετά το έγκλημα στο Χαλάνδρι και συγκεκριμένα την 1η Μαρτίου του 2009, είχε συναντηθεί με τον φερόμενο ως δράστη, ο οποίος σε κατάσταση σοκ, όπως είχε πει, του έδωσε το όπλο του εγκλήματος και του ζήτησε να το «καθαρίσει» (δηλαδή να καθαρίσει το μητρώο του και την κάννη, ώστε να μην ανιχνεύεται το αποτύπωμά του).

Αφού το καθάρισε, συναντήθηκαν και πήγαν σε ένα περίφραχτο χωράφι, όπου ο Χ. Ρ. άνοιξε το λουκέτο της πόρτας του χωραφιού. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον εν λόγω μάρτυρα, ο 37χρονος τον οδήγησε δίπλα σε ένα φορτηγό, που βρισκόταν μέσα στο χωράφι, άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού και άφησε το όπλο.

«Πήγαν να με καταστρέψουν»

Μιλώντας στη zougla.gr μία ημέρα μετά την αθώωσή του, ο Χρήστος Ρήγας εξέφρασε τη χαρά του για την έκβαση της υπόθεσης, τονίζοντας ότι πίστευε από την πρώτη στιγμή ότι θα δικαιωθεί.

«Από την πρώτη στιγμή φώναζα ότι είμαι αθώος. Τελικά δικαιώθηκα. Ήμουν μέσα 17 μήνες άδικα. Το περίμενα από την πρώτη στιγμή ότι θα δικαιωνόμουν. Τελικά υπάρχει δικαιοσύνη στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακούστε τι είπε ο κ. Ρήγας

Διαβάστε επίσης: Νέο θρίλερ με τη δολοφονία του αστρολόγου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης