Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ο οποίος το βράδυ της Τρίτης έπεσε νεκρός από τα χέρια του Χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον στο μικροσκόπιο μπαίνουν οι τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε ο 45χρονος πριν και μετά το φονικό με άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής, αλλά και άτομα που συμμετείχαν εξαρχής στην αιματηρή συμπλοκή.

Οι Αρχές, στην προσπάθειά τους να διαλευκάνουν αν ο Ρουπακιάς ενήργησε αυτοβούλως ή έπειτα από υπόδειξη, έχουν δώσει εντολή άρσης τηλεφωνικού απορρήτου, για να διαπιστώσουν ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του zougla.gr, το μέλος της Χρυσής Αυγής φέρεται να ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά από άτομα που συμμετείχαν στο επεισόδιο, προκειμένου να μεταβεί στην περιοχή και να αναλάβει δράση… 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τιμοκατάλογος της βίας

Χθες, στο δελτίο ειδήσεων του GR φιλοξενήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Στάθης Λεωτσάκος, ο οποίος κατήγγειλε το «κοινό μυστικό» της Χρυσής Αυγής, δηλαδή την ύπαρξη τιμοκαταλόγου βάσει του οποίου κοστολογείται η κάθε μορφής πράξη βίας που εφαρμόζουν τα μέλη και «σύντροφοι» του κόμματος.

Κάποτε, στα γραφεία των πολιτικών κομμάτων συνωστίζονταν πολίτες που ζητούσαν κάποιο ρουσφέτι ή κάποια θέση εργασίας. Με αποστροφή πλέον από τα παραδοσιακούς πολιτικούς πόλους, ορισμένοι που ευαγγελίζονται τις πεποιθήσεις της Χρυσής Αυγής παίρνουν… χαρτζιλίκι για να χτυπούν και να τρομοκρατούν. 

Δυστυχώς το θλιβερό φαινόμενο παρατηρείται πολύ συχνά… Τρανό παράδειγμα η περίπτωση του 45χρονου, ο οποίος δούλευε στο κυλικείο των γραφείων του κόμματος και συμμετείχε σε διανομή τροφίμων της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο, η οικονομική εξάρτηση από την τοπική οργάνωση τον ώθησε στο να μεταβεί στο σημείο της συμπλοκής.

«Δεν είμαι μέλος της Χρυσής Αυγής»

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο δράστης, ενώπιον του εισαγγελέα, αρνήθηκε ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, υποστηρίζοντας ότι απλώς επισκεπτόταν τα γραφεία του κόμματος πέντε έως δέκα φορές τον μήνα.

Ο Ρουπακιάς μετέβη χθες στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, μαζί με τη σύζυγό του, ένα συγγενικό του πρόσωπο και τον πρόεδρο της τοπικής οργάνωσης της Χ.Α. Πειραιά, που κατηγορούνται για ψευδορκία.

Αναφερόμενος στη δολοφονία του 34χρονου, ισχυρίστηκε ότι ο λόγος που τον ώθησε να βγάλει το μαχαίρι που είχε πάνω του ήταν το γεγονός ότι, βγαίνοντας από την καφετέρια και πηγαίνοντας προς το αυτοκίνητό του, περικυκλώθηκε από πολλά άτομα.

«Επισκεπτόμουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής πέντε έως δέκα φορές τον μήνα. Δεν ήμουν όμως μέλος της. Όταν βγήκα από την καφετέρια και πήγα προς το αυτοκίνητό μου, με περικύκλωσαν πολλά άτομα κι έβγαλα το μαχαίρι, για να αμυνθώ…» υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Έπειτα από τρίωρη παραμονή στο γραφείο των ανακριτικών Αρχών, ζήτησε και έλαβε τριήμερη προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί το προσεχές Σάββατο, ενώ οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι της υπόθεσης απολογούνται σήμερα.

Τον διαψεύδουν τα ντοκουμέντα…

Νέες φωτογραφίες και βίντεο του Γιώργου Ρουπακιά που μαρτυρούν τη δράση του στη Χρυσή Αυγή έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας.

Ο δολοφόνος του 34χρονου Παύλου Φύσσα σε μια φωτογραφία είναι αγκαλιά με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κώστα Μπαρμπαρούση, ενώ σε νέα βίντεο που αναρτήθηκαν στο youtube φαίνεται καθαρά να συμμετέχει σε εκδηλώσεις του κόμματος.

«Αίμα και τιμή Ηλία»…

Με το όνομα Giwrgos RpK εντοπίζεται στο Facebook ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα που -κατά δική του ομολογία- είναι μέλος της Χρυσής Αυγής.

Άλλωστε, η ανάμειξή του με το κόμμα είναι φανερή από τις φωτογραφίες που ο ίδιος έχει βάλει στο προφίλ του στο Facebook.

Στη φωτογραφία προφίλ του απεικονίζεται ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ενώ στις υπόλοιπες φωτογραφίες που ο ίδιος έχει αναρτήσει υπάρχουν εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής, καθώς και ένα πιστόλι. Παράλληλα, έκδηλος είναι και ο θαυμασμός του για τον Ηλία Κασιδιάρη, τον οποίο βλέπουμε σε δύο φωτογραφίες. Μάλιστα, σε μία από αυτές ο Γιώργος Ρουπακιάς έχει σχολιάσει: «Αίμα και τιμή Ηλία»…



Οι φωτογραφίες που έχει αναρτήσει στο προφίλ του:


(Προωθεί μέσω Facebook εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής)


(Ντυμένος Άγιος Βασίλης σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής μόνο για Έλληνες)


(Και δεύτερη φωτογραφία του Ηλία Κασιδιάρη)



Το φονικό

Το έγκλημα, το οποίο συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία, έγινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, όταν ο δράστης, πατέρας δύο παιδιών, εργάτης στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου και οδηγός βυτιοφόρου, έφθασε στο σημείο της συμπλοκής με το αυτοκίνητό του και, αφού το στάθμευσε, κατέβηκε και με ένα μαχαίρι που είχε μαζί του χτύπησε το θύμα.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο Παύλος Φύσσας «ήταν ζωντανός για 20 λεπτά. Το ασθενοφόρο άργησε να φθάσει στο σημείο. Όσοι συμμετείχαν στη συμπλοκή φορούσαν μαιάνδρους, μαύρες μπλούζες. Αυτή είναι η αλήθεια».

Ομάδες ΔI.AΣ. που ενεργούσαν περιπολία στην ευρύτερη περιοχή και ενημερώθηκαν από το κέντρο της Άμεσης Δράσης για τη συμπλοκή προσέτρεξαν στο περιστατικό, ωστόσο καθ’ όλη τη διάρκεια της συμπλοκής -σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες- δεν επενέβησαν.

Λίγα λεπτά μετά τη δολοφονική επίθεση, μία γυναίκα-αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. προσέγγισε το θύμα, το οποίο της υπέδειξε τον δράστη, με αποτέλεσμα ο Γ. Ρουπακιάς να συλληφθεί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης