Με την Τρόικα να επιστρέφει στα μέσα Σεπτεμβρίου και την κυβέρνηση να «τρέχει» τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων του 1 δισ. ευρώ, που αντιστοιχούν στη δόση του Ιουλίου, δίνοντας έμφαση παράλληλα στην προετοιμασία για την επερχόμενη κρίσιμη αξιολόγηση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, το ΤΑΙΠΕΔ δίνει τον δικό του αγώνα δρόμου για τη συγκέντρωση χρημάτων, τα οποία θα μπουν στον κρατικό κορβανά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δανειστές έχουν ασκήσει επανειλημμένα πιέσεις για την επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων, την ίδια στιγμή που οι υποψήφιοι αγοραστές τηρούν στάση αναμονής, περιμένοντας τις… ευκαιρίες που προκύπτουν λόγω της οικονομικής στενότητας και των αυξημένων κεφαλαιακών αναγκών του ΥΠΟΙΚ. Ο χρόνος δεν είναι «σύμμαχος» της κυβέρνησης, οι αποφάσεις του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα των περικοπών σε διάφορους κλάδους δυσχεραίνουν την κατάσταση και το ΤΑΙΠΕΔ -με τη σειρά του- καλείται να συγκεντρώσει όσον το δυνατόν περισσότερα χρήματα από την πώληση της δημόσιας περιουσίας.

Στο πλαίσιο μάλιστα των προσπαθειών για εγκαθίδρυση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, η οποία μεταξύ άλλων θα μειώσει και τη γραφειοκρατία, έχει τεθεί σε λειτουργία ειδική εφαρμογή στο Διαδίκτυο, όπου οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να ενημερωθούν για τα ακίνητα προς πώληση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πωλείται όπως είναι… ρημαγμένο

Έτσι λοιπόν, εδώ και λίγους μήνες, το ΤΑΙΠΕΔ βγάζει προς πώληση διατηρητέα κτίσματα που ρημάζουν στην περιοχή της Πλάκας μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών δημοπρασιών e-auction.

Πρόκειται για τις εξής ιδιοκτησίες:

– Ισόγεια κατοικία με κήπο εμβαδού 75 τ.μ. που βρίσκεται σε οικόπεδο 247,40 τ.μ. στην οδό Πρυτανείου 13.

– Οικόπεδο με διώροφο κτίσμα στις οδούς Πρυτανείου 9 & Στράτωνος εμβαδού 539 τ.μ., που βρίσκεται σε οικόπεδο 539 τ.μ. Πρόκειται για συγκρότημα διώροφων κτηρίων (λαϊκών με νεοκλασικά μορφολογικα και αρχιτεκτονικά στοιχεία).

– Οικόπεδο με διώροφο κτίσμα στην οδό Θέσπιδος 20. Εχει εμβαδό 85 τ.μ. και βρίσκεται σε οικόπεδο 269,80 τ.μ.. Πρόκειται για παλιά διώροφη κατοικία με δώμα και κεραμοσκεπή, υπόγειο και αυλή.

– Οικόπεδο με κτίσμα στην Πλάκα στην οδό Θέσπιδος 16. Εχει εμβαδό 90 τ.μ. και βρίσκεται σε οικόπεδο 147,25 τ.μ. Πρόκειται για νεοκλασική κατοικία με αυλή και υπόγειο, ισογεια υπερυψωμένη με κεραμοσκεπή.

– Οικόπεδο με διώροφο κτίσμα στην Πλάκα στις οδούς Θέσπιδος 17 και Επιμενίδου. Έχει εμβαδό 340,75 τ.μ. και βρίσκεται σε οικόπεδο 150 τ.μ. Πρόκειται για παλιά διώροφη νεοκλασική κατοικία με υπόγειο και μικρή αυλή.

– Οικόπεδο με ημιτελή διώροφη οικοδομή στις οδούς Θέσπιδος 24 και Στράτωνος 1. Εχει εμβαδό 61 τ.μ. και βρίσκεται σε οικόπεδο 246 τ.μ. Πρόκειται για οικόπεδο με ημιτελή οικοδομή.

– Οικόπεδο με τριώροφο κτίσμα στις οδούς Τριπόδων 32 & Ραγκαβά. Έχει εμβαδό 266 τ.μ. και βρίσκεται σε οικόπεδο 411,37 τ.μ. Πρόκειται για ιστορικό διατηρητέο μνημείο, λαϊκή ττριώροφη κατοικία με υπόγειο και αυλή.

– Οικόπεδο με τριώροφο κτίσμα στις οδούς Θέσπιδος 8 & Ραγκαβά 6. Έχει εμβαδό 528,57 τ.μ. και βρίσκεται σε οικόπεδο 235,34 τ.μ. Πρόκειται για οικόπεδο με τριώροφο κτίσμα.

– Οικόπεδο με κτίσμα στην οδό Ραγκαβά 7. Έχει εμβαδό 80 τ.μ. και βρίσκεται σε οικόπεδο 201,43 τ.μ. Πρόκειται για μονοώροφη κατοικία με μικρή αυλή.

– Οικόπεδο με διώροφο κτίσμα στην οδό Ραγκαβά 3-5 . Έχει εμβαδό 375,82 τ.μ. και βρίσκεται σε οικόπεδο 418,66 τ.μ. Πρόκειται για λαϊκή διώροφη κατοικία με αυλή.

– Περιτοιχισμένο οικόπεδο 131,20 τ.μ. στις οδούς Θρασύλου 24 & Θέσπιδος & Επιμενίδου.

Ας σημειωθεί ότι οι επιτρεπόμενες χρήσεις που μπορούν να αναπτυχθούν, αφορούν σε κατοικία, εμπορικά καταστήματα εξυπηρέτησης καθημερινών αναγκών και κτήρια κοινωνικής πρόνοιας. Οι χρήσεις αυτές επιτρέπονται μόνο στο ισόγειο των κτηρίων, ενώ στους ορόφους επιτρέπεται μόνο χρήση κατοικίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης