Ρεπορτάζ: Π. Β. 
Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Μοσχάτου μετά τη στυγερή δολοφονία ενός άνδρα περίπου 47 ετών, λίγο πριν από τις 23.00 το βράδυ της Πέμπτης, σε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας, δράστης είναι ο γνωστός παραολυμπιονίκης στο άθλημα της κολύμβησης Βασίλης Τσαγκάρης, 39 ετών, ενώ θύμα είναι ένας ξενοδόχος κι όχι υπάλληλος του πρακτορείου, όπως είχε γίνει αρχικά γνωστό.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 22.45, όταν κάτοικοι της περιοχής άκουσαν πυροβολισμούς και κάλεσαν την αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι προσπάθησαν να διαπιστώσουν τι ακριβώς είχε συμβεί. Τα ρολά, όμως, του πρακτορείου στη συμβολή της οδού Μακρυγιάννη με τη λεωφόρο Ποσειδώνος, απ’ όπου είχε ακουστεί νωρίτερα θόρυβος, ήταν κλειστά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


(Ο δράστης Βασίλης Τσαγκάρης και δίπλα το θύμα Μάριος Λουκόπουλος)

Τότε ένας από τους αστυνομικούς προσέγγισε το κατάστημα και κοίταξε μέσα από τα στόρια ενός εκ των παραθύρων, παρατηρώντας ένα άτομο να κείτεται στο πάτωμα. Οι αστυνομικοί σήκωσαν τα ρολά και είδαν ότι ο άνδρας έφερε τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι. Με την πρώτη αυτοψία του χώρου θεώρησαν ότι ίσως να πρόκειται για ληστεία, καθώς το πρακτορείο ήταν ανάστατο.

Όταν άρχισαν όμως να αναζητούν τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, η ανατροπή στην υπόθεση ήταν μεγάλη. «Σε ένα σημείο του μαγαζιού βρέθηκαν ένα όπλο Ζάσταβα 22 χιλιοστών και σφαίρες. Ο ιδιοκτήτης κλήθηκε στο κινητό και απάντησε. Είπε ότι είναι ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού και ότι έρχεται στο κατάστημα. Τότε, όμως, είχε ήδη ξεκινήσει ένα περιπολικό να πηγαίνει προς το σπίτι του» αναφέρουν αστυνομικές πηγές στο zougla.gr.

Πράγματι, οι αστυνομικοί βρέθηκαν έξω από την πόρτα της οικίας του και χτύπησαν το κουδούνι. Μπροστά τους εμφανίστηκε ένας άνθρωπος ταραγμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, ο οποίος με το που άνοιξε την πόρτα δήλωσε την ταυτότητά του, είπε ότι είναι ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου και ότι προέβη στο έγκλημα για προσωπικούς λόγους.

«Δεν ήθελα να το κάνω. Τσακωθήκαμε για προσωπικούς λόγους, θόλωσα, πήρα το πιστόλι και τον πυροβόλησα. Μετά δεν ήξερα τι να κάνω. Βγήκα από το μαγαζί την ώρα που έρχονταν οι αστυνομικοί και πήγα στο σπίτι. Μετά ήρθαν εκεί και τους είπα τι έχει γίνει» φέρεται να ανέφερε στις Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι το θύμα της δολοφονίας, ξενοδόχος από τον Πειραιά, πήγε στο πρακτορείο φέροντας όπλο για να ζητήσει τον λόγο από τον 39χρονο, διότι θεωρούσε ότι διατηρούσε σχέσεις με την εν διαστάσει σύζυγό του.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες μάλιστα, πριν από το φονικό σημειώθηκε έντονο επεισόδιο μεταξύ των δύο ανδρών, με τις φωνές και τις βωμολοχίες τους να ακούγονται σε όλη τη γειτονιά.

Τελικά, ο δράστης συνελήφθη, ενώ, όπως προέκυψε αργότερα, πρόκειται για τον γνωστό παραολυμπιονίκη, ο οποίος έχει χαρίσει στη χώρα μας αρκετές διακρίσεις στο αγώνισμα της κολύμβησης.

Αργά το απόγευμα της Παρασκευής, ο Βασίλης Τσαγκάρης, ομολόγησε τελικά ότι το όπλο ήταν δικό του και το κατείχε παράνομα τα τελευταία 5 χρόνια. Στην αρχική του κατάθεση είχε πει ότι το θύμα ήταν αυτό που οπλοφορούσε και ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, και στη συνέχεια το απέσπασε και τον πυροβόλησε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης