Η πρώτη ανοιχτή συνάντηση και ανακοίνωση της ιδρυτικής διακήρυξης τoυ κοινωνικού κινήματος «Μεσόγειος» που υποστηρίζει τον εφευρέτη Πέτρο Ζωγράφο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην καφετέρια «Vive Mar» στη Βούλα.

Οι πολίτες που επιθυμούσαν να πληροφορηθούν περισσότερα για την εφεύρεση που παράγει ρεύμα και υδρογόνο από νερό είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον εφευρέτη από κοντά θέτοντας τα ερωτήματά τους, ενώ ο Πέτρος Ζωγράφος – σε μία κατάμεστη αίθουσα- τους ενημέρωσε για τις νεότερες εξελίξεις γύρω από το επίτευγμά του που έχει αφήσει άφωνη την επιστημονική κοινότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κίνημα «Μεσόγειος» αποτελεί έναν φορέα στήριξης των προσπαθειών για την καθιέρωση της εφεύρεσης, τηρώντας τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της ελεύθερης πρόσβασης στην καθαρή ενέργεια για όλους τους πολίτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κόσμος αγκαλιάζει την ελληνική συσκευή την ώρα που η νομική ομάδα του Πέτρου Ζωγράφου ακολουθεί πιστά τις διαδικασίες για την παγκόσμια κατοχύρωση της πατέντας, με στόχο αυτές να ολοκληρωθούν έως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Η διαδικτυακή κοινότητα στήριξης του κ. Ζωγράφου αριθμεί ήδη περίπου 15.000 μέλη και συνεχώς αποκτά νέους υποστηρικτές.

 

Ο Πέτρος Ζωγράφος στην έναρξη της ομιλίας του έκανε λόγο για περίεργες συνδιαλλαγές και για δυσκολίες που συνάντησε κατά τη διάρκεια του ερευνητικού του έργου. «Για αυτόν τον λόγο απευθύναμε κάλεσμα υποστήριξης σε όλον τον κόσμο. Βλέπετε εσείς άλλο τρόπο; Σας ζητώ να κάνετε υπέρβαση και να αγωνιστείτε μαζί μας για το μέλλον των επόμενων γενεών» σημείωσε.

Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος τόνισε: «Αφιερώσαμε πολλά για την ανάδειξη της ελληνικής εφεύρεσης, κανένα άλλο μέσο πέραν του διαδικτύου δεν ασχολήθηκε. Ίσως αποτελεί την είδηση του αιώνα».

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, Παναγιώτης Φιλντίσης, είπε: «Σεβόμαστε τους εφευρέτες, ως επιστημονική ένωση αποδεχόμαστε όλη αυτήν τη διαδικασία και ό,τι προτείνεται από τον εφευρέτη. Ειδική επιτροπή θα αξιολογήσει τα επιμέρους κομμάτια της συσκευής. Πρέπει να καθιερωθεί σύντομα στην παγκόσμια κοινότητα».

Ο καθηγητής Γεωφυσικής Σ. Παπαμαρινόπουλος επεσήμανε: «Αντιρρήσεις έχουν όσοι δεν γνωρίζουν το θέμα. Αυτή η συσκευή θα φέρει το χαμόγελο στον μέσο Έλληνα και θα ανακουφίσει την κάθε οικογένεια. Σε όσα είδα μέχρι στιγμής δεν εντόπισα κανένα επιστημονικό λάθος. Όταν πατενταριστεί παγκόσμια αυτή η συσκευή, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016, θα περάσουμε στην επόμενη φάση. Από την Ελλάδα θα ξεκινήσει η επανάσταση που όλοι περιμένουν».

Ο φυσικός Παντελής Κοτσιάνης ανέφερε: «Έχουμε στα χέρια μας τη φιλοσοφική λίθο. Οι δυνατότητες που μας δίνει αυτή η συσκευή μόνο η φαντασία μπορεί να τις ξεπεράσει. Υπάρχουν τεράστια, άμεσα και έμμεσα, οφέλη στην οικονομία και την κοινωνία. Οι πετρελαϊκές εταιρείες μας έχουν δεσμώτες στη σπηλιά του Πλάτωνα. Η εφεύρεση αυτή αποτελεί το φως που μας επιτρέπει να σπάσουμε τα δεσμά».

Η συσκευή του Πέτρου Ζωγράφου

Δείτε όλη την παρουσίαση:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΙΔΡΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ: 
(Πατήστε πάνω στο έγγραφο)


Την Πέμπτη, ο Πέτρος Ζωγράφος και επιστήμονες θα φιλοξενηθούν στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» (19.00/11/2) με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης