Στη μερική απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου προχώρησε την Παρασκευή το υπουργείο Ναυτιλίας λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο και φθάνουν τοπικά τα 8 με 9 μποφόρ.

Ειδικότερα, από τον Πειραιά, τα δρομολόγια εκτελούνταν μέχρι τις 18.00 μόνο μέχρι την Αίγινα, μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Δεν εκτελέστηκαν τα δρομολόγια για τις Κυκλάδες, τα νησιά ανατολικού και βορειανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανοιχτή παρέμενε μέχρι νωρίς το απόγευμα η πορθμειακή γραμμή Πέραμα- Σαλαμίνα.

Από το λιμάνι της Ραφήνας δεν πραγματοποιήθηκε το απογευματινό δρομολόγιο στις 17:30 του πλοίου «Θεολόγος» για Άνδρο-Τήνο-Μύκονο, ενώ από το Λαύριο δεν αναχωρήσαν πλοία το απόγευμα.

Πρόσκρουση του Cruise Europa στην προβλήτα

Στο μεταξύ, η Minoan Lines λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων γνωστοποίησε στο επιβατικό κοινό την αναβολή του προγραμματισμένου δρομολόγιου της εταιρείας με το πλοίο Cruise Europa στη γραμμή Πάτρα- Ηγουμενίτσα- Αγκόνα από τις 17:00 στις 19:30 το απόγευμα. Το πλοίο ωστόσο προσέκρουσε στην προβλήτα κατά την προσέγγισή του στο λιμάνι του Πειραιά με αποτέλεσμα να καθυστερήσει περαιτέρω ο απόπλους έως ότου διεξηχθή ο απαραίτητος έλεγχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης