Ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκαλέσει το τελευταίο 24ωρο στο Μέγαρο Μαξίμου η άφιξη 324 μεταναστών από την Τουρκία. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από τα hotspots, όλο και λιγότεροι πρόσφυγες φθάνουν στα ελληνικά νησιά από τα τουρκικά παράλια. Ειδικότερα, τα ξημερώματα της Παρασκευής έφθασαν:

  • 141 άτομα στη Λέσβο και
  • 66 στη Χίο, οι περισσότεροι από τους οποίους προέρχονται από την Αφρική.

Την ίδια στιγμή, στην Κάλυμνο αποβιβάστηκαν με δύο σκάφη 117 αλλοδαποί από το Πακιστάν. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη διακινητών, ουκρανικής υπηκοότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ροές των Αφρικανών συνδέονται με το άνοιγμα ενός μέχρι πρότινος κλειστού καταυλισμού στο βορειοδυτικό τμήμα της Τουρκίας. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία, καθώς πρόκειται για πληθυσμούς που δεν εντάσσονται στις συμφωνίες μετεγκατάστασης και ως εκ τούτου θα πρέπει άμεσα να επαναπροωθηθούν άμεσα στην Τουρκία. Ωστόσο, οι διαδικασίες για την επαναπροώθηση προχωρούν με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς μετά την κατάθεση του αιτήματος ασύλου, ενώ αρκετά συχνά, οι αιτούντες -γνωρίζοντας ότι η απάντηση θα είναι αρνητική- εξαφανίζονται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης