Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Σε μια κίνηση η οποία αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε συνοικίες που βρίσκονται στο δυτικό τμήμα της Αττικής προχωρεί η κυβέρνηση.

​Η εγκατάσταση θα αναπτυχθεί σε έκταση 70 στρεμμάτων και θα περιλαμβάνει σκηνές δύο τύπων, τουαλέτες, ιατρεία και μαγειρεία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Συνεργεία του Δήμου Ιλίου και δυνάμεις του στρατού έχουν ξεκινήσει τις εργασίες για τη δημιουργία προσωρινού χώρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Πάρκο Τρίτση. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αττικής Ανδρέας Μποζίκας, η εγκατάσταση θα αναπτυχθεί σε έκταση 70 στρεμμάτων και θα περιλαμβάνει σκηνές δύο τύπων, τουαλέτες, ιατρεία και μαγειρεία. Ο χώρος θα έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 1.000 ατόμων και θα βρίσκεται υπό την επίβλεψη του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Τα έργα ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας και πραγματοποιούνται από μηχανικούς του στρατού και συνεργεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Μποζίκας ξεκαθάρισε πως «ο χώρος δεν θα λειτουργήσει σαν στρατόπεδο», επισημαίνοντας ωστόσο ότι θα υπάρχει σχετική περίφραξη. Όσον αφορά στο ζήτημα της αστυνόμευσης, έριξε το μπαλάκι στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, τονίζοντας ότι αποτελεί δική του αρμοδιότητα.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την κατάσταση στα hot spots των νησιών του Αιγαίου και τους άλλους προσωρινούς χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, κάτοικοι της περιοχής φοβούνται ότι η συγκεκριμένη εγκατάσταση στο Πάρκο Τρίτση θα γεμίσει σε χρόνο… ρεκόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε φωτογραφίες από τις εργασίες

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης