Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Επίθεση με κομμάτια μαρμάρου από Ρομά δέχτηκαν το βράδυ της Πέμπτης δύο αστυνομικοί, οι οποίοι σταμάτησαν για έλεγχο ένα Saxo κόκκινο με έξι επιβαίνοντες έξω από μικρό καταυλισμό που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Κηφισού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν στο zougla.gr ότι αφορμή για την επίθεση σε βάρος των αστυνομικών στάθηκε το γεγονός ότι, κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ένας από τους Ρομά παρατήρησε ότι ένας από τους ενστόλους ήταν αυτός που κατά το παρελθόν τον είχε συλλάβει για σοβαρό αδίκημα, με αποτέλεσμα να καταλήξει για κάποιο χρονικό διάστημα στη φυλακή. 

Οι ελεγχόμενοι αντέδρασαν έντονα, άρπαξαν κομμάτια μαρμάρου και μεγάλες πέτρες, και άρχισαν να τα εκσφενδονίζουν προς τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εξαγριωμένοι Ρομά δέχθηκαν ενίσχυση από άλλους Ρομά που εξήλθαν από τον κοντινό καταυλισμό. Ένας αστυνομικός πυροβόλησε μία φορά στον αέρα για εκφοβισμό, αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει την επίθεση.

Από την επίθεση ο ένας εκ των δύο αστυνομικών υπέστη κάταγμα στο χέρι, ενώ ο δεύτερος τραυματίστηκε στο κεφάλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Συνολικά έγιναν έξι προσαγωγές Ρομά, οι οποίες το πρωί της Παρασκευής μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Πληροφορίες του zougla.gr αναφέρουν ότι στο επίκεντρο της έρευνας έχει τεθεί ένα Punto χρώματος μπλε, το οποίο φέρεται να σχετίζεται με τους δράστες.
Οι φωτογραφίες των τραυματισμένων αστυνομικών:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης