Την πρόθεσή του να μην κάνει χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στη Βουλή, εξέφρασε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Σάββας Ξηρός, τονίζοντας την αντίθεσή του στο «βραχιολάκι».

«Δεν προτίθεμαι να δεχτώ τη χρήση ηλεκτρονικής επιτήρησης. Ο πρώτος και κυριότερος λόγος είναι οι θρησκευτικές μου πεποιθήσεις. Υπάρχουν και ιατρικοί λόγοι. Με ένα τέτοιο σύστημα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί καμία εξέταση. Επιπλέον, αυτό εκπέμπει μία ακτινοβολία που είναι ιδιαίτερα επιβλαβής. Επίσης θα μου αχρηστεύσει και το μοναδικό χέρι που έχω για να εξυπηρετούμαι. Είναι άχρηστο για την περίπτωσή μου. Δεν μπορώ να κάνω σχεδόν τίποτα. Ο κόσμος μου είναι 20 εκατοστά. Δεν μπορώ να δω πρόσωπο σε μεγαλύτερη απόσταση. Έχω και κινητικά προβλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα υπογράμμισε την «αποφασιστικότητα και την αντοχή» της κυβέρνησης κατά τη διαδικασία ψήφισης του σχετικού νόμου.

«Ο καινούριος νόμος πέρασε με μεγάλη δυσκολία και φάνηκε η κυβέρνηση να δείχνει και αποφασιστικότητα και αντοχή», επεσήμανε, προσθέτοντας ότι «ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Παρασκευόπουλος υπερασπίζονται τον πολιτικό πολιτισμό. Δεν υπερασπίζονται ούτε εγκληματίες, ούτε κρατούμενους. Υπερασπίζονται το δίκαιο».

Τέλος, αναφερόμενος στις αντιδράσεις των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας, ο Σάββας Ξηρός εκτίμησε ότι «οι πιέσεις Αμερικανών και Άγγλων δεν έχουν σχέση με το πρόσωπό μου. Είναι πολιτική των ΗΠΑ να κατηγορούν μία κυβέρνηση που δεν συνεργάζεται, που δεν συμμορφώνεται με υποδείξεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τη συνέντευξη στο κανάλι Ε:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης