Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν μετά τη λήξη της πορείας αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό στο κέντρο της Αθήνας. Συνολικά η αστυνομία προχώρησε σε 15 προσαγωγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης, ομάδες νεαρών κινήθηκαν στα στενά των Εξαρχείων και προκάλεσαν φθορές σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ενώ παράλληλα έκαψαν κάδους απορριμμάτων, στήνοντας οδοφράγματα.

Φθορές σε υποκατατάστημα τράπεζας, καμένα αυτοκίνητα και λεωφορείο είναι ο απολογισμός των επεισοδίων που σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο κέντρο της ΑθήναςΣυγκεκριμένα, στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Χαριλάου Τρικούπη, άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε κάδους σκουπιδιών ενώ αναποδογύρισαν δύο αυτοκίνητα. Επίσης προκάλεσαν ζημιές σε υποκατάστημα τράπεζας.

Λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ, αντιεξουσιαστές κατέλαβαν λεωφορείο δίπλα στο Πολυτεχνείο στο οποίο και προξένησαν ζημιές. Στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στο όχημα που ακινητοποιήθηκε επί της οδού Στουρνάρη. Επίσης έγιναν εμπρησμοί κι άλλων οχημάτων πέριξ του Πολυτεχνείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών. Η Πυροσβεστική κλήθηκε για περιστατικά εμπρησμών στις οδούς Κωλέττη, Στουρνάρη, Μπενάκη, Πατησίων.

Η ένταση εκτονώθηκε λίγο μετά τις 22.30 το βράδυ, ωστόσο κάποια άτομα παρέμειναν μέσα στο Πολυτεχνείο για αρκετή ώρα πριν αποχωρήσουν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

Καρέ – καρέ τα επεισόδια στα Εξάρχεια:

Nτοκουμέντο από την επίθεση στο λεωφορείο:

Φωτογραφίες και video:

Φωτιά σε κάδους απορριμμάτων

Στάχτη έγινε το αμάξωμα του λεωφορείου του ΟΑΣΑ

Επιτέθηκαν σε λεωφορείο στη Στουρνάρη

Κατάσβεση της φωτιάς του λεωφορείου

Καμένα αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας

Άγνωστοι αναποδογύρισαν Ι.Χ.

Σπασμένες τζαμαρίες σε υποκατάστημα τράπεζας

Ντεραπαρισμένο Ι.Χ. στα Εξάρχεια

Αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο

Νεαροί μέσα στο Πολυτεχνείο

Η συγκέντρωση:

Η συγκέντρωση ξεκίνησε από το Μοναστηράκι, κατευθύνθηκε προς την πλατεία Κοτζιά και κατόπιν στο Σύνταγμα, όπου είναι συγκεντρωμένοι οι Σύροι πρόσφυγες. Στη συνέχεια ο όγκος των διαδηλωτών κατευθύνθηκε στα Προπύλαια.


(H συγκέντρωση στο Μοναστηράκι)

Σύμφωνα με πληροφορίες στην πορεία συμμετείχαν περισσότερα από 5.000 άτομα.


(Η πορεία στην πλατεία Ομονοίας)

Κλειστοί παρέμειναν αρκετοί δρόμοι στο κέντρο, ενώ υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία.


(Πανοραμική φωτογραφία από την πλατεία στο Μοναστηράκι όπου συγκεντρώθηκαν νωρίτερα)


(Η πορεία έξω από τη Βουλή)


(Η πορεία έξω από τη Βουλή)

Στο μεταξύ, σε επικοινωνία με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο, βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατόπιν πρωτοβουλίας του για το θέμα του Νίκου Ρωμανού, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εξετάζουν εάν χρειαστεί να αναληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία σχετικά με το θέμα των σπουδών του. Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί η απόφαση που θα λάβει το Δικαστικό Συμβούλιο που εξετάζει το σχετικό αίτημα του Ν. Ρωμανού.

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης, Νίκος Χριστοφάκης
Επιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης