Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποίησαν από τις 15.30 του Σαββάτου μέχρι τις 17.25, όταν και ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή, περίπου 3.000 απόστρατοι και εν ενεργεία αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων. Λόγω της διαμαρτυρίας, η οδός Σταδίου έκλεισε περίπου στις 16.00. Η πορεία έφτασε στην πλατεία Συντάγματος πέντε λεπτά μετά τις 17.30. Όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα παρέμειναν κλειστοί μέχρι τις 18.30, την ώρα που οι διαδηλωτές διαλύθηκαν.

Παρέλαση των καταδρομέων στην Αμαλίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Πορεία προς τη Βουλή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πορεία προς τη Βουλή

Μεταξύ των πρώην και εν ενεργεία αξιωματικών είναι και τρεις πρώην αρχηγοί: ο Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, ο οποίος παραιτήθηκε πριν από οκτώ μήνες από τη θέση του αρχηγού ΓΕΣ, ο Δημήτρης Βούλγαρης, επίσης πρώην αρχηγός ΓΕΣ, και ο Γεώργιος Αντωνακόπουλος, πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Οι ομιλίες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Με το βασικό σύνθημα «Όλοι μαζί, ενωμένοι και δυνατοί, εν ενεργεία και αποστρατεία Στρατιωτικοί, να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην υποθήκευση και παράδοση της Χώρας μας και στην υφαρπαγή της αξιοπρέπειάς μας», οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές στις συντάξεις και στις αποδοχές τους.

Την ίδια ώρα (17.00), συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν και μέλη της Κοινότητας Εφέδρων των Ειδικών Δυνάμεων, στην πλατεία Κολοκοτρώνη.


Πλατεία Κολοκοτρώνη


Πλατεία Κολοκοτρώνη

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά τη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ότι η αναδρομική περικοπή των συντάξεών τους από την 1 Αυγούστου του 2012 είναι αντισυνταγματική και αντίθετη με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Τη συμπαράστασή τους στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων εξέφρασαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των αστυνομικών και των αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος -ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, ΠΕΑΛΣ-, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση.

Το ψήφισμα της συγκέντρωσης επρόκειτο να επιδοθεί στον πρόεδρο της Βουλής.

Να σημειωθεί πως στις 13 Μαρτίου και ώρα 13.00 θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Εικονολήπτης: Παναγιώτης Σαγκούρης
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη – Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης