Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

21:00 Ηρεμία επικρατεί αυτή τη στιγμή στην περιοχή όπου λίγη ώρα πριν βρίσκονταν σε εξέλιξη επεισόδια μεταξύ ομάδας διαδηλωτών και δυνάμεων των ΜΑΤ. H Αστυνομία κατάφερε να απωθήσει τα άτομα τα οποία νωρίτερα είχαν στήσει οδοφράγματα επί της Παναγή Τσαλδάρη, ενώ προχώρησε και σε εννέα προσαγωγές για συμμετοχή στα μικροεπεισόδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οργισμένοι νεαροί διαδηλωτές που από νωρίς το απόγευμα είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι, μετά το πέρας της κηδείας του 19χρονου, έστησαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων επί της Παναγή Τσαλδάρη, αφού πρώτα τους έβαλαν φωτιά, ενώ στη συνέχεια άρχισαν να πετούν πέτρες και αντικείμενα σε διμοιρία των ΜΑΤ η οποία βρισκόταν σε κάποια απόσταση προκειμένου να μην οξυνθούν τα πνεύματα. Aυτή τη στιγμή η οδός Παναγή Τσαλδάρη παραμένει αποκλεισμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκατοντάδες άτομα ήταν τα άτομα που προσήλθαν στο κοιμητήριο του Αγίου Βασιλείου για να πουν το τελευταίο αντίο στον 19χρονο Θανάση Καναούτη που τόσο άδικα έχασε τη ζωή του, βυθίζοντας στο πένθος τους αγαπημένους του και την οργή σε μια ολόκληρη κοινωνία που ακόμη δεν μπορεί να κατανοήσει πώς κάποια «λαθρεπιβίβαση» σε ένα λεωφορείο, μπορεί την ίδια στιγμή να σε κάνει να νιώσεις και λαθρεπιβάτης της ίδιας σου της ζωής.

Από νωρίς το απόγευμα, περισσότερα από 500 ήταν τα άτομα τα οποία είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Δημαρχείου Περιστερίου, για να διατρανώσουν τη διαμαρτυρία τους απέναντι σε ένα κράτος που με τον ένα ή άλλο τρόπο, φέρνει όλο και περισσότερους ανθρώπους σε σημεία έσχατης απόγνωσης, με το τραγικότερο όλων, οι άνθρωποι αυτοί να είναι νέοι.

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα κατά του κράτους της αστυνομίας και φυσικά και των φορέων των μαζικών μέσων μεταφοράς, για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα ασθενέστερα οικονομικά κομμάτια της κοινωνίας.

Τα πνεύματα σε κάποια στιγμή οξύνθηκαν ιδιαίτερα και μέρος των συγκεντρωμένων, επιτέθηκε εναντίον διερχόμενου λεωφορείου σπάζοντάς του κάποια τζάμια και προκαλώντας σε αυτό μικροζημιές, ενώ παράλληλα έγραψαν επάνω στο παρμπρίζ με κόκκινα γράμματα τη λέξη «δολοφόνοι».

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι, με τα συναισθήματα της βαθιάς θλίψης αλλά και του θυμού νάναι εξ ίσου παρόντα, κατευθύνθηκαν προς το νεκροταφείο του Αγίου Βασιλείου Περιστερίου, προκειμένου να παρευρεθούν στην εξόδιο Ακολουθία που είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσει κάποιος πως αφορά ένα τόσο νέο άνθρωπο που όμως χάθηκε με ένα τόσο «παλιό τρόπο».

Συντετριμμένοι οι δικοί του άνθρωποι τον αποχαιρετούν, μη έχοντας καταλάβει τον λόγο για τον οποίο ο άγγελός τους έφυγε, με τα περισσότερα από τα κομμάτια του τραγικού αυτού παζλ να μην έχουν μπει ακόμη στη θέση τους. 

Μοναδική πολιτική παρουσία στην τελετή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής. 

Για προληπτικούς λόγους, αποφασίστηκε το κλείσιμο των σταθμών του Μετρό σε Περιστερίου και Ανθούπολης, ενώ παράλληλα δόθηκε εντολή και διακοπή όλων των δρομολογίων λεωφορείων και τρόλεϊ που διέρχονται από την ευρύτερη περιοχή.

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης