Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι περίπου 200 εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέλη της ΠΟΕ – ΟΤΑ. Νωρίτερα, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καραϊσκάκη, όπου υπό τους ήχους πένθιμων εμβατηρίων διαμαρτυρήθηκαν κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας, και στη συνέχεια λίγο πριν από τις 12.30 το μεσημέρι ξεκίνησαν πορεία προς το υπουργείο. 

Στην πορεία συμμετείχαν περίπου 100 μοτοσικλετιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ με μαύρα μπαλόνια και πολλοί σύλλογοι εργαζομένων σε υπουργεία και υπηρεσίες του Δημοσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση επεδίωξαν να συναντηθούν με τον υπουργό Αντώνη Μανιτάκη, ο οποίος όμως απουσίαζε.
 
Η ΠΟΕ – ΟΤΑ έχει κηρύξει για σήμερα τετράωρη στάση εργασίας, από τις 11.00 έως τις 15.00 για την πρωινή βάρδια και από τις 15.00 μέχρι τις 19.00 για την απογευματινή. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα και την Παρασκευή οι σύλλογοι εργαζομένων θα πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις, προκειμένου να αποτυπωθεί η διάθεση του κλάδου και ο τρόπος κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων. 

Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, στις 10.30 το πρωί, θα συγκληθεί Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, για να αποφασισθεί περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

«Δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να μην απολυθεί ούτε ένας εργαζόμενος. Η πρώτη απόλυση συναδέλφου θα μας βρει όλους στον δρόμο του αγώνα» σημειώνει στην ανακοίνωσή της.

Συγκέντρωση εργαζομένων του Δημοσίου έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποίησαν επίσης εργαζόμενοι του Δημοσίου, οι οποίοι έκαναν πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος, μέσω της οδού Σταδίου και της πλατείας Συντάγματος και έφτασαν έξω από το υπουργείο λίγο πριν από τις 14.00 το μεσημέρι.

Στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας και των περικοπών. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση έκαναν συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνέχεια ενώθηκαν με το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ.

Η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει στάση εργασίας, από τις 11.00 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου. Αύριο συγκαλείται το Γενικό Συμβούλιό της για να αποφασίσει τη συνέχεια και το είδος των κινητοποιήσεων.

Ρεπορτάζ: Πέτρος Σιδερέας – Παναγιώτης Σαγκούρης
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης