Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Φωτογραφίες – videos: Χάρης Γκίκας

Με επεισόδια στιγματίστηκε το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα το απόγευμα της Κυριακής. Λίγο μετά τις 20.30 ομάδα διαδηλωτών με καλυμμένα πρόσωπα πέταξε αντικείμενα προς τους αστυνομικούς που ήταν στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Άμεση ήταν η αντίδραση πολιτών που συμμετείχαν στη συγκέντρωση και μπήκαν μπροστά για την αποφυγή επεισοδίων. Μεγαλύτερη ένταση σημειώθηκε λίγα λεπτά αργότερα με την αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών στη Βασ. Σοφίας και να τραυματίζεται ένας διαδηλωτής νεαρής ηλικίας, ενώ έγιναν τρεις προσαγωγές από την αστυνομία. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Η αστυνομία παρέμεινε και μετά τα επεισόδια στη λεωφόρο Αμαλίας με στόχο να απομακρύνει τους διαδηλωτές που αρνούνταν να φύγουν ενώ στο σημείο φώναζαν συνθήματα και τραγουδούσαν το «Μακεδονία ξακουστή» και τον Εθνικό Ύμνο.

Δείτε ολόκληρη την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της λεωφόρου Αμαλίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πολίτες που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο δήλωναν πρόθυμοι να παραμείνουν στο Σύνταγμα όλο το βράδυ και ζητούσαν από τους αστυνομικούς να αφήσουν κάτω τις ασπίδες και να διαδηλώσουν μαζί τους. 

Αστυνομικοί των ΜΑΤ προσπαθούσαν να απομακρύνουν τους πολίτες, που είχαν καθίσει στον δρόμο, με το ζόρι και χρησιμοποιώντας ακόμη και χημικά. 

Λίγα λεπτά μετά τις 23:00 άνοιξε η Β. Σοφίας από Σέκερη και η Β. Αμαλίας.

Δείτε video από τη σύλληψη ενός εκ των τριών διαδηλωτών:

Ο διαδηλωτής ο οποίος έχει τραυματιστεί, δέχτηκε αντικείμενο στο κεφάλι και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο. 

Φωτογραφίες από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Βασ. Σοφίας και τις συλλήψεις διαδηλωτών στις οποίες προέβη η αστυνομία:

Φωτογραφία από την ένταση που σημειώθηκε στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Συγκέντρωση για τη Μακεδονία πραγματοποιήθηκε και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το «ραντεβού» για τους διαδηλωτές της Αθήνας που δείχνουν την αντίθεσή τους στη συμφωνία των Πρεσπών δόθηκε στις 18.00 στο Σύνταγμα μπροστά από τη Βουλή και διοργανωτές ήταν το κίνημα Εθνικής Άμυνας για τη Μακεδονία «Μέγας Αλέξανδρος» και η Επιστημονική Επιτροπή Εθνικών Ζητημάτων.

Δείτε τι δήλωσε στο zougla.gr ο νομικός και διοργανωτής του συλλαλητηρίου, Δημήτρης Μιχάκης:

Φωτογραφίες και videos από το συλλαλητήριο:

Ο διοργανωτής του συλλαλητηρίου, Δ. Μιχάκης

Το κάλεσμα των διοργανωτών:

«Καλούμε όλους τους Έλληνες σε συλλαλητήριο την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018 ώρα 6:00 μ.μ. μπροστά στην Βουλή των Ελλήνων και την πλατεία Συντάγματος για να προκαλέσουμε τον συνταγματικό σεισμό όπου πρέπει να διατρανώσουμε ότι Ελλάς σημαίνει Μακεδονία και Μακεδόνες = Έλληνες, για να σταματήσουμε την προδοτική συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ και την απραξία και συνενοχή των ΑΝΕΛ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης