Ρεκόρ πολυθεσίτη έχει ο Σπύρος Ζαννιάς, ο άνθρωπος με τα 1.000 πόστα, ο οποίος έχει φροντίσει να δικτυωθεί για τα καλά στον χώρο του αθλητισμού. Μία από τις δεκάδες ιδιότητές του είναι και η προεδρία της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ΕΦΟΑ). «Αξιοποιώντας» κατάλληλα το συγκεκριμένο πόστο, ο κ. Ζαννιάς οργάνωνε με περίτεχνο τρόπο παράνομες επιχορηγήσεις υπέρ της εταιρείας στην οποία είναι διευθύνων σύμβουλος. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, όπως τα ξετύλιξε η εκπομπή Κίτρινος Τύπος το βράδυ της Δευτέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με βιογραφικό βαρύ…

Πλούσιο είναι το βιογραφικό του Προέδρου της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αθλητισμού, Σπύρου Ζαννιά… Είναι Πολιτικός μηχανικός, πτυχιούχος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

-Πρόεδρος της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ΕΦΟΑ)
-Μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής
-Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας
-Μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Παγκοσμίου Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης
-Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής
Τίτλοι πολλοί και δραστηριότητες πολλές…

Το όνομα του Σπύρου Ζαννιά στη λίστα Λαγκάρντ

Στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ στο νούμερο 1976, φιγουράρει το όνομα του Σπύρου Ζαννιά… τα χρήματα «ταξίδεψαν» στο εξωτερικό πριν πολλά χρόνια σύμφωνα με άτομα του περιβάλλοντος του, ενώ ο ίδιος έχει αναθέσει την υπόθεση αυτή προς διαλεύκανση στους δικηγόρους του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι διευθυντής σε εταιρεία που δεν έχει καμία σχέση με τον αθλητισμό

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, Μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Μέλος του Δ.Σ. του Ο.Α.Κ.Α., Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Παγκοσμίου Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Αιρετό Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του «Αθήνα 2004», Σπύρος Ζαννιάς, εκτελεί χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας «ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ Α.Ε.» από το 1994 έως και σήμερα. Το 1995 εξελέγη Πρόεδρος της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης. Σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρείας που δημοσιεύεται σε Φύλλο της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως, ο σκοπός της εταιρίας δεν έχει καμία σχέση με τον Αθλητισμό και τους φορείς που εκπροσωπεί.

Το ασυμβίβαστο

Σύμφωνα με το νόμο 2725/17.06.1999, παράγραφος 6,  έμποροι αθλητικών ειδών, καθώς και μέτοχοι, εταίροι, διαχειριστές και μέλη του διοικητικού συμβουλίου, αθλητικής ανώνυμης εταιρείας και κάθε είδους εμπορικής εταιρείας, εφόσον αυτές έχουν ως αντικείμενο εργασιών τους την εμπορία ή την κατασκευή κάθε είδους αθλητικών ειδών, δεν επιτρέπεται να είναι μέλη του διοικητικού συμβουλίου ή εξελεγκτικής επιτροπής αθλητικού σωματείου ούτε να είναι αντιπρόσωποι του σε υπερκείμενες ενώσεις ή ομοσπονδίες. Σύμφωνα με τη παράγραφο 7 του ίδιου νόμου, το πρόσωπο στο οποίο συντρέχει οποιοδήποτε από τα παραπάνω κωλύματα, χάνει αυτοδικαίως την ιδιότητα του. Η διαπιστωτική πράξη της έκπτωσης εκδίδεται από το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου μέσα σε προθεσμία 15 ημερών όχι μετά από 19 ολόκληρα χρόνια!

Η παρέμβαση Ρακτιντζή για τα έργα και τις ημέρες του Σπ. Ζαννιά

Για τις παράνομες επιχορηγήσεις των οποίων ήταν εγκέφαλος ο Σπύρος Ζαννιάς παρενέβη τηλεφωνικά και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακτιντζής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης