Για παράβαση που, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά απόκρυψη ποσού ύψους 24.000 ευρώ συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας η σύζυγος και ο αδερφός του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γεράσιμου Γιακουμάτου, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε η Oικονομική Aστυνομία στον οίκο ευγηρίας «Άγιος Χαράλαμπος» που διατηρούν στον Ψυχικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι προσήχθησαν ο αδερφός του κ. Γιακουμάτου, ο λογιστής του ιδρύματος και η υπεύθυνη λειτουργίας του κέντρου, ενώ ο βουλευτής δεν συνελήφθη λόγω της βουλευτικής ασυλίας.

Ο κ. Γιακουμάτος, μιλώντας στο zougla.gr, ανέφερε ότι πρόκειται για παράβαση πλημμεληματικού χαρακτήρα και διευκρίνισε ότι ο οίκος ευγηρίας ανήκει στον αδελφό του και απλά ότι σύζυγός του είναι πρόεδρος.

«Εις βάρος μου δεν υπάρχει καμία κατηγορία. Όσον αφορά στον αδερφό μου πρόκειται για πλημμέλημα, ενώ ο ίδιος υποστηρίζει ότι όλα είναι νόμιμα και δεν υφίσταται παράβαση. Η σύζυγος μου ήταν απλά πρόεδρος. Δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση», διευκρίνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οίκος ευγηρίας στο Ψυχικό

Η οικογένεια Γιακουμάτου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.: κρατούνται σε εκέλεση παραγγελίας του αρμόδιου εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών δύο άντρες 65 και 52 ετών και δύο γυναίκες 54 ετών για φορολογικές παραβάσεις σε ανώνυμη εταιρεία παροχής υπηρεσιών.

Στον εισαγγελέα οι τέσσερις συλληφθέντες

Στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων έφτασε λίγο μετά τις 18.30 η σύζυγος του βουλευτή Ελένη Θεοδώρου, ο αδερφός του κ. Γιακουμάτου, ο λογιστής και η διαχειρίστρια της εταιρείας, προκειμένου να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Σύμφωνα με δήλωση του δικηγόρου τους Δημήτρη Αβαρκιώτη, οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες, δηλώνουν πως δεν έχουν καμία σχέση με τα όσα τους αποδίδονται, ενώ τονίζουν πως δεν έχουν καμία ενημέρωση από πλευράς Αρχών για φορολογικές παραβάσεις.

Εικονολήπτης: Παναγιώτης Σαγκούρης
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος-Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης