Στη σύλληψη ενός 30χρονου από το Κονγκό προχώρησε χθες η αστυνομία στην Αθήνα, ο οποίος φέρεται να είναι ο υπεύθυνος της απαγωγής και παρακράτησης της 14χρονης Δέσποινας Τσαπρούνη σε διαμέρισμα στον Άγιο Παντελεήμονα.

Ο αλλοδαπός φέρεται να εξαπάτησε την κοπέλα και με τον τρόπο αυτό κατάφερε να την απαγάγει. Μαζί με τον 30χρονο συνελήφθησαν άλλοι έξι αλλοδαποί, επίσης από το Κονγκό, οι οποίοι διέμεναν στο διαμέρισμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, μετά την προ 14ημέρου δήλωση εξαφάνισης της 14χρονης ημεδαπής από τους οικείους της, αναζητήθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κι εντοπίσθηκε το προφίλ της ανήλικης σε διεθνώς γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Από τη συνεργασία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τους διαχειριστές της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη της ανήλικης, από την ψηφιακή ανάλυση των οποίων προέκυψε ότι η 14χρονη είχε συνδεθεί στο Διαδίκτυο από internet-cafe της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα.

Από τις έρευνες, οι αστυνομικοί εντόπισαν το διαμέρισμα όπου κρατούνταν η ανήλικη. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στο διαμέρισμα και των ερευνών που διενεργήθηκαν παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν η ανήλικη, ο 30χρονος αλλοδαπός απαγωγέας καθώς και οι ακόμη έξι ομοεθνείς του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα το πρωί οι επτά συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Διαβάστε επίσης:
Βρέθηκε η 14χρονη αδερφή μπασκετμπολίστα, Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης