Ποινική δίωξη για κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη για την δημοσιοποίηση ονομάτων που φέρονται να αποτελούν τη «λίστα Λαγκάρντ».

Σε βάρος του Κώστα Βαξεβάνη, που συνελήφθη το πρωί μετά από σχετική εντολή της Εισαγγελίας, ασκήθηκε δίωξη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων που, σύμφωνα με την κατηγορία, συνίσταται στην επεξεργασία και προβολή προσωπικών δεδομένων πολιτών και παραπέμφθηκε σε δίκη αύριο ενώπιον του Αυτοφώρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος έγραψε στο twitter:



Το χρονικό της σύλληψης

Σε σπίτι στη Δροσιά Αττικής συνελήφθη σήμερα το πρωί ο Κώστας Βαξεβάνης. Η σύλληψη του δημοσιογράφου έγινε παρουσία εισαγγελέα σε εκτέλεση σχετικής παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών με αφορμή τη δημοσιοποίηση ονομάτων που φέρεται να ανήκουν στη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Κώστας Βαξεβάνης ανέφερε ότι πρόθεσή του ήταν να προσέλθει αυτοβούλως στην Εισαγγελία προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις «για την παραθεσμική και μη νόμιμη συμπεριφορά» των αρχών απέναντι του.

Ο δημοσιογράφος οδηγήθηκε με τον δικηγόρο του Βασίλη Καπερνάρο στην κρατική ασφάλεια και λίγο μετά τις 13.00 προσήλθε για κατάθεση στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Ενώπιον του εισαγγελέα ισχυρίσθηκε ότι η λίστα που δημοσιεύτηκε είναι η  «πραγματική λίστα Λαγκάρντ».

Οι δηλώσεις του κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια της Ευελπίδων:

Το πρωί ο δημοσιογράφος έγραφε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter:

Πριν τον συλλάβουν είχε δηλώσει μέσω twitter πού ακριβώς βρίσκεται.

Λίγο πριν τον συλλάβουν ο Κώστας Βαξεβάνης μιλούσε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο” και περιέγραφε τη σύλληψή του:

(Ο Κ. Βαξεβάνης προσέρχεται στον εισαγγελέα)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης