Συνελήφθη στη 01.30 τα ξημερώματα ο δραπέτης των φυλακών Λάρισας, Μιχάλης Μακρυγιάννης, έπειτα από επιχείρηση των ανδρών της ΕΚΑΜ της Ασφάλειας Αττικής, σε διαμέρισμα στο Περιστέρι.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Μακρυγιάννης είχε δραπετεύσει από τις δικαστικές φυλακές Λάρισας στις αρχές του χρόνου, ενώ τους τρεις τελευταίους μήνες είχε διαπράξει πέντε ληστείες, κυρίως σε τράπεζες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο διαμέρισμα όπου συνελήφθη βρίσκονταν επίσης μια γυναίκα ελληνικής καταγωγής και δύο αλλοδαποί, ενώ εντοπίστηκαν κουκούλες, ένα πιστόλι, καθώς και το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ.

 Η παράνομη δράση του Μιχάλη Μακρυγιάννη

Ο Μιχάλης Μακρυγιάννης στις 20/12/1985, έξω από μπαρ στα Τρίκαλα, πυροβόλησε και σκότωσε τον σερβιτόρο Σπύρο Βαλταδώρο. Την 28η Οκτωβρίου του 1993, μέσα στο κέντρο «Χρυσή Νύχτα», στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Αγίου Μελετίου, άρχισε να πυροβολεί, με αποτέλεσμα να σκοτώσει τον Αντώνη Δημητρόπουλο, με τον οποίο διασκέδαζαν μαζί και τον ταμία του μαγαζιού, Στέλιο Χριστοδουλάκη, ενώ τραυμάτισε άλλα δύο άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 23/12/93, μαζί με τον Κώστα Τέγα πυροβόλησαν πέντε φορές και τραυμάτισαν σοβαρά τη φίλη του Αγγελική Τσενεμπή. Τη μετέφεραν στο σπίτι του φίλου τους ταχυδρόμου Ηλία Λιάβα, ο οποίος την πήγε στο νοσοκομείο. Λίγο καιρό αργότερα, η κοπέλα πέθανε στον Καναδά, ενώ νωρίτερα οι δυο τους είχαν σκοτώσει και τον Λιάβα. Ακολούθησε μια σειρά ένοπλων επιθέσεων και συνελήφθη μαζί με τον Τέγα στις 20 Δεκεμβρίου του 1994, σε σπίτι στη Γαλάζια Ακτή.

Νωρίτερα, είχε συμμετάσχει σε ένοπλες ληστείες μαζί με τους αδελφούς Παλαιοκώστα με πιο χαρακτηριστική την Εθνική Τράπεζα Καλαμπάκας και λεία 192.000.000 δραχμές το 1992, ενώ έχει και άλλες δύο αποδράσεις στο ενεργητικό του.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης