Ελεύθεροι αφέθησαν λίγο μετά τις 19.00 το απόγευμα της Κυριακής οι επτά συλληφθέντες που κατηγορούνται για παράβαση του εκλογικού νόμου, καθώς, έπειτα από καταγγελία, η αστυνομία τούς έπιασε να μοιράζουν σε Ρομά ψηφοδέλτια έναντι χρηματικού αντιτίμου, τα οποία θα διοχέτευαν κατάλληλα σε ψηφοφόρους του οικισμού όπου διαμένουν στην Ξάνθη..

Στην κατοχή τους βρέθηκαν ογδόντα ψηφοδέλτια σταυρωμένα, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για ομολογία ενός εκ των συλληφθέντων η οποία αναφέρει χρηματικό ποσό των 200.000 ευρώ ως αντίτιμο το οποίο έδωσαν οι Ε.Τ. και Ε.Σ., στενοί συνεργάτες πρωτοκλασάτου στελέχους μεγάλου ελληνικού κόμματος που λειτουργούσαν για λογαριασμό του, ώστε να διανεμηθεί μαζί με τα ψηφοδέλτια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

. Η δίκη τους ορίστηκε για τη Δευτέρα στις 10.00 το πρωί. Ωστόσο τοπικές πηγές, μιλώντας στη zougla.gr κάνουν λόγο για σχηματισμό δικογραφίας μόνο για την διανομή ψηφοδελτίων και αναφέρουν ότι δεν τέθηκε θέμα εξαγοράς ψήφων. Αποδίδουν δε το όλο θέμα σε προεκλογική διασπορά φημών, σε ότι αφορά συλλήψεις υποψηφίων και εμπλοκή στελέχους μεγάλου κόμματος.

Πηγή: thrakitoday.com

Επιμέλεια: Παύλος Διονυσόπουλος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Ξάνθη: Επτά συλλήψεις για παράβαση του εκλογικού νόμου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης