Συνελήφθησαν τη Δευτέρα, στα Σπάτα και στην Αρτέμιδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, τέσσερις άνδρες ηλικίας 17, 19, 20 και 23 ετών κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της απόπειρας εμπρησμού και διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς κατά μεταναστών.

Συγκεκριμένα, οι τέσσερις συλληφθέντες στις 00.30 της Δευτέρας μετέβησαν, φορώντας κουκούλες (σ.σ. όχι από full face, αλλά κουκούλες από τις μπλούζες της), σε μονοκατοικία στα Σπάτα όπου διαμένουν δύο μετανάστες, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 26 και 32 ετών. Τρεις εξ αυτών εισήλθαν στην αυλή της μονοκατοικίας και ο πρώτος με σφυρί που κρατούσε, έσπασε το τζάμι της πόρτας εισόδου, ο δεύτερος πετούσε πέτρες στα παράθυρα και ο τρίτος αφού κατάβρεξε με βενζίνη το έδαφος που ήταν σταθμευμένη μοτοσυκλέτα ιδιοκτησίας φίλου των αλλοδαπών, προσπάθησε με αναμμένο χαρτί να βάλει φωτιά, χωρίς όμως να το επιτύχει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δράστες μετά την επίθεση επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο, στο οποίο τους ανέμενε ο τέταρτος συνεργός τους και εξαφανίστηκαν. Ωστόσο, γείτονες φέρονται να κατέγραψαν τα στοιχεία του αυτοκινήτου, να ειδοποίησαν τις αρχές και να ενημέρωσαν για το περιστατικό.

Μετά από έρευνα και επισταμένες αναζητήσεις οι αστυνομικοί τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν, σε Σπάτα και Αρτέμισα το μεσημέρι και το βράδυ της Δευτέρας.

Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία άδεια φιάλη με έντονη οσμή από βενζίνη και ένα μισοκαμένο χαρτί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε έρευνα στην κατοικία του 19χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια κατοχής και δύο κάλυκες φυσιγγίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν την Τρίτη στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι συλληφθέντες έχουν ομολογήσει την πράξη τους, ενώ αστυνομικές πηγές τονίζουν ότι δεν υπάρχει ένδειξη για σχέση με τη Χρυσή Αυγή, καθώς δεν φορούσαν διακριτικά του κόμματος (π.χ. μπλούζες με το λογότυπο), αλλά δεν την αποκλείουν.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας εκ των συλληφθέντων είπε ότι το έκαναν για πλάκα, ενώ άλλος ισχυρίστηκε πως τους είχαν προκαλέσει προηγουμένως οι μετανάστες στην πλατεία της περιοχής.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης