Στο εφετείο συνεχίζεται η δίκη του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, η οποία διεκόπη την Πέμπτη 9 Μαΐου, για να ξεκινήσει εκ νέου σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δηλώσεις του προ ημερών ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε αφήσει σαφείς αιχμές κατά των διαδόχων του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου και Ευάγγελου Βενιζέλου, σχετικά με τη διαχείριση της υπόθεσης των υποβρυχίων.

Κατά τους δικαστικούς συντάκτες, ο πρώην υπουργός περισσότερο «φωτογράφισε» τον Ευάγγελο Βενιζέλο, παρά τον Γιάννο Παπαντωνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Βουλή έπρεπε να προχωρήσει σε πλήρη κοινοβουλευτικό έλεγχο της υπόθεσης των υποβρυχίων» τόνισε. «Κυρίως όσον αφορά τη μη υλοποίηση της σύμβασης και το ύψος των απωλειών που υπέστη το ελληνικό Δημόσιο. Η σύμβαση συνεχιζόταν κανονικά όσο ήμουν εγώ. Αυτό δεν ήταν σκάνδαλο; Σκάνδαλο είναι μόνο οι δωροδοκίες και το ξέπλυμα χρήματος;» διερωτήθηκε.

«Εδώ πρέπει να έρθουν όλοι. Να υπάρξει έλεγχος, εξεταστική επιτροπή για το σύνολο των μελών του ΚΥΣΕΑ και των υπουργών που ήταν μετά υπουργοί μέχρι τέλους. Δεν θέλουν να ανοίξουν το θέμα. Το σκάνδαλο που υπάρχει στη Βουλή ποιο είναι; Έφεραν μία συγκεκριμένη σύμβαση. Τη σύμβαση για τον Σκαραμαγκά, όπου η ελληνική κυβέρνηση και το ΚΥΣΕΑ συμφωνούν και αναθέτουν το συγκεκριμένο έργο στα ναυπηγεία, σε συμπαραγωγή με τους Γερμανούς. Αυτό είναι το ζητούμενο» πρόσθεσε.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης