Στα συρτάρια των ανακριτών λιμνάζει το μέγα σκάνδαλο του κωπηλατοδρομίου Μαραθώνα, που είχε αναδείξει το zougla.gr και αφορά σε εξαπάτηση κατά του δημοσίου, το οποίο ζημιώθηκε περισσότερα από 8,5 εκατομμύρια ευρώ, που κατέληξαν σε επιτήδειους και συνεργάτες τους που προσπορίστηκαν στην κατοχή τους την Ολυμπιακή έκταση και εν συνεχεία έλαβαν, ουσιαστικά από το πουθενά, την αποζημίωση-μαμούθ, για την απαλλοτρίωση της περιοχής.

Κι ενώ πολίτες διώκονται καθημερινά για απάτες ύψους… 500 ευρώ και τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους είναι σχεδόν άδεια, η ελληνική δικαιοσύνη μετά από 10 σχεδόν χρόνια, όχι μόνο δεν έχει απαιτήσει την περιουσία του πίσω, οδηγώντας τους επιτήδειους ενώπιον της, αλλά… διώκει τη δημοσιογράφο, της τοπικής εφημερίδας των βορειοανατολικών προαστίων «Αττικά Νέα», Πόπη Σουφλή, που είχε καταγγείλει την υπόθεση!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε όλο το χρονικό της υπόθεσης και το ρεπορτάζ της εκπομπής «Κίτρινος Τύπος»:

Η δημοσιογράφος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, μετά την… εύλογη αναμονή πέντε ετών απραξίας από την ελληνική δικαιοσύνη, για απάτη-μαμούθ εις βάρος του δημοσίου…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπόμνημα-επεξήγηση για τους λόγους που η Πόπη Σουφλή κατέθεσε μήνυση.

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδάς, ζητάει από το 2006 την ταχεία έρευνα για την υπόθεση. Εις μάτην… Προφανώς η ελληνική δικαιοσύνη τα τελευταία 10 χρόνια ασχολείται με σημαντικότερα πράγματα από την απάτη-μαμούθ εις βάρος του δημοσίου.

Η ελληνική δικαιοσύνη τελικά… ανταποκρίνεται στον «ρόλο» της: ενώ η υπόθεση του σκανδάλου παραμένει σε κάποια συρτάρια, διώκεται η δημοσιογράφος για την… επιμονή της κι επειδή τόλμησε να κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες…


Στο αρχείο οι καταγγελίες για καθυστέρηση… 10ετίας της έρευνας, στο εδώλιο η δημοσιογράφος…

Στις 22/5/2015 δικάζεται η Πόπη Σουφλή για ψευδή καταμήνυση και ψευδορκία. Οι ένοχοι του σκανδάλου και οι συνεργάτες τους ζουν κάπου πλουσιοπάροχα, με τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ που απλόχερα τους χάρισε το ελληνικό δημόσιο…

Η Πόπη Σουφλή δήλωσε τα εξής στο zougla.gr:

«Θεωρώ πως η ποινική μου δίωξη, εκτός από άδικη, είναι και προκλητική.. και εξηγούμαι τι εννοώ:
Είναι αδιανόητο και προκλητικό, επτά χρόνια μετά το Πόρισμα του τότε Εισαγγελέα Εφετών κ. Γρηγόρη Πεπόνη, το 2008, με το οποίο ασκείται ποινική δίωξη για κακουργήματα σε πέντε πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και στον πρώην δήμαρχο Μαραθώνα Σπύρο Ζαγάρη, να μην έχουν ακόμα κληθεί σε κύρια ανάκριση τα πρόσωπα αυτά, και να εγκαλούμαι εγώ, επειδή ως ενεργός και φορολογούμενος πολίτης και ως δημοσιογράφος, ζητώ με την μηνυτήρια αναφορά μου, να ερευνηθεί, γιατί υπάρχει τόση μεγάλη καθυστέρηση από την πλευρά της Δικαιοσύνης. Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να καταστεί σαφές, ότι όλοι είμαστε υπόλογοι στην κοινωνία, πολύ δε περισσότερο οι ίδιοι οι θεσμοί, που καθημερινά απαξιώνονται.

Η Δικαιοσύνη, όπως και η Εκκλησία, είναι οι τελευταίοι πυλώνες στους οποίους ακουμπά ο ελληνικός λαός… και αυτή η επιστοσύνη, γκρεμίζεται μέρα με την μέρα, απ’ όσα ακούμε και διαβάζουμε, αλλά και από τις δηλώσει των ίδιων των πρώην κορυφαίων δικαστών, όπως ήταν ο αείμνηστος εισαγγελέας Σωτήρης Μπάγιας, όπως και οι πρώην Αρεοπαγήτες κ.κ. Παπανικολάου και Νικόπουλος, που έχουν οι ίδιοι δηλώσει δημόσια σε συνεντεύξεις τους, πως η Δικαιοσύνη νοσεί βαριά.

Στη μηνυτήρια αναφορά μου, εξέφρασα αγωνία και πόνο για όσα περνά ο ελληνικός λαός και αυτοί που έχουν συμβάλει στην τραγωδία που ζει σήμερα, διαπιστώνουν πως οι ένοχοι δεν τιμωρούνται… κι αυτό, γιατί κάθε παράνομη πράξη που έχει οικονομικό ή ηθικό υπόβαθρο, συνέβαλλε σ’ ότι σήμερα ως λαός ζούμε.

Δεν γνωρίζω πως λειτουργεί η Δικαιοσύνη… δεν γνωρίζω τους χρόνους που θέλει μια υπόθεση να φτάσει στο ακροατήριο…

Στο πρόσωπο του 9ου Ειδικού Τακτικού ανακριτή, δεν βλέπω το πρόσωπο του ίδιου του ανακριτή, αλλά της Δικαιοσύνης, που οφείλει να αποδίδει σύντομα το δίκαιο.

Λυπάμαι που ο εισαγγελέας που με παραπέμπει (αλήθεια, ακόμα δεν έχω αντιληφθεί τον ουσιαστικό λόγο της παραπομπής μου), υποδεικνύει ως μάρτυρα κατηγορίας μου, έναν από τους κατηγορουμένους και ποινικά διωκόμενους για κακούργημα, στο σκάνδαλο του Κωπηλατοδρομίου, τον πρώην δήμαρχο Μαραθώνα, Σπύρο Ζαγάρη, όπως προκύπτει και από το Πόρισμα του Εισαγγελέα κ. Γρήγορη Πεπόνη.

Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο, που το ΣΔΟΕ πρόσφατα αποκάλυψε πως βρέθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς του, 3.4 εκατομμύρια ευρώ αδήλωτα… Και αυτόν τον… «άνθρωπο», η δικαιοσύνη τον φέρνει ως μάρτυρα κατηγορίας μου.. δηλαδή, ως μάρτυρα υπεράσπισής της…

Αυτό, νομίζω πως από μόνο του, λέει πολλά και ο καθείς, ας εξάγει τα συμπεράσματά του.

Και οι κρίνοντες, κρίνονται… ουδείς στο απυρόβλητο…

Και η Δικαιοσύνη κρίνεται καθημερινά, όπως κρινόμαστε κι εμείς ως δημοσιογράφοι, ως άνθρωποι, για τις πράξεις και τις παραλήψεις μας. Και όλοι κρινόμαστε από την υπέρτατη Δύναμη, που είναι ο Θεός.

Η δίκη της Παρασκευής, και το αποτέλεσμά της, θα κρίνει πολλά… για τους κρίνοντες…

Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της δίκης, εγώ θα έχω ως αφετηρία του αγώνα μου για ενημέρωση και αντίσταση, το διαχρονικό ποίημα του Αζίζ Νεσίν… « ΣΩΠΑ ΜΗ ΜΙΛΑΣ» και ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΠΑΙΝΩ»…

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης