Σοκ και αποτροπιασμό προκάλεσε σε γονείς και παιδιά η εικόνα ενός αποκεφαλισμένου σκύλου, τον οποίο πολίτες βρήκαν κρεμασμένο σε δέντρο στο πάρκο των Αγίων Αποστόλων στα Χανιά. Εν τω μεταξύ, το κουφάρι ενός ακόμη κρεμασμένου αδέσποτου σκύλου βρέθηκε σε αγροτική περιοχή του Ταυρωνίτη.

Και τα δύο περιστατικά καταγγέλθηκαν από πολίτες στον Φιλοζωικό Σύλλογο «Η προστασία των ζώων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε στα «Χανιώτικα Νέα» η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου, κα Αναστασία Μπομπολάκη, πολίτες τηλεφώνησαν την Πέμπτη σε μέλη του συλλόγου και κατήγγειλαν ότι βρήκαν καρφωμένο το κεφάλι ενός αδέσποτου σκύλου, που κυκλοφορούσε στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων, στο κλαδί ενός ευκαλύπτου που βρίσκεται μέσα στο πάρκο.

Όταν τα μέλη του Συλλόγου μετέβησαν στο σημείο, διαπίστωσαν ότι το κεφάλι του άτυχου ζώου, που βρισκόταν σε αποσύνθεση, ήταν ένα ημίαιμο μπόξερ από τα αδέσποτα της περιοχής που φρόντιζαν εθελοντές του φιλοζωικού συλλόγου.

Το αποτρόπαιο θέαμα προκάλεσε την αγανάκτηση του κόσμου, λουόμενων που βρίσκονταν στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων και ξένων επισκεπτών, ενώ γονείς και παιδιά που έπαιζαν στο πάρκο είχαν σοκαριστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δεύτερο περιστατικό συνέβη στον Ταυρωνίτη, όταν μια κοπέλα είδε σε αγροτική περιοχή, δίπλα στο σπίτι της, να κρέμεται ένα αδέσποτο σκυλί από ένα δέντρο.

Στη συνέχεια ενημέρωσε τηλεφωνικά εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου «Η προστασία των ζώων», που με τη σειρά τους ενημέρωσαν το Αστυνομικό Τμήμα Βουκολιών.

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου «Η προστασία των ζώων» κατήγγειλε τα περιστατικά που συμβαίνουν σχεδόν σε καθημερινή βάση στα Χανιά, δυσφημίζοντας τον τόπο, ενώ, όπως επεσήμανε, ακόμα δύο δηλητηριασμένα ζώα βρέθηκαν στη Χρυσή Ακτή, καθώς άγνωστοι είχαν ρίξει φόλες.

Δυστυχώς, αυτή δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην Κρήτη, όπου οι βασανισμοί και οι φριχτές δολοφονίες σκύλων έχουν περάσει πλέον στην… ημερησία διάταξη και εκεί θα συνεχίσουν να βρίσκονται, μέχρι να παύσει η ατιμωρησία προς τους, αν μη τι άλλο, ψυχικά διαταραγμένους δράστες.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης