Ρεπορτάζ: Πέτρος Σιδερέας
Βίντεο – Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Δυναμικό παρών στο κέντρο της Αθήνας έδωσαν για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστημονικοί φορείς, που διαμαρτυρήθηκαν για τις αλλαγές στη φορολογία και την κοινωνική ασφάλιση. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 12.00 το μεσημέρι μπροστά στα Προπύλαια. Ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Εργασίας η οποία κατευθύνθηκε προς την πλατεία Συντάγματος.

Δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, γιατροί, φαρμακοποιοί, μηχανικοί και δικαστικοί επιμελητές ήταν ορισμένοι μόνο από τους κλάδους επαγγελματιών που κατέβηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Περίπου 7.500 άνθρωποι σχημάτισαν μεγάλη πομπή, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου. Οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις αλλαγές που προβλέπονται στο νέο Ασφαλιστικό. Δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, γιατροί, φαρμακοποιοί, μηχανικοί και δικαστικοί επιμελητές ήταν ορισμένοι μόνο από τους κλάδους επαγγελματιών που κατέβηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν.

Παρόντες στην κινητοποίηση ήταν ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Δημήτρης Στρατούλης, πρώην αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην πρώτη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Φυγάδευσαν τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ

Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι, όταν έκανε την εμφάνισή του ο Γιάννης Παναγόπουλος, πρόεδρος της ΓΣΕΕ. Μόλις έγινε αντιληπτός από τους διαδηλωτές, δέχτηκε καφέδες και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να φυγαδευτεί άρον – άρον.


ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Λαφαζάνης: «Τα νέα μέτρα δεν θα περάσουν»

«Τα νέα μέτρα είναι θάνατος για τους επαγγελματίες και τον αγροτικό κόσμο. Αυτά τα μέτρα δεν πρόκειται να περάσουν. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να τα προωθήσει, να τα ψηφίσει και να τα εφαρμόσει. Η κυβέρνηση αυτή μετράει μήνες και μαζί της να φύγει όλο το μνημονιακό μπλοκ» τόνισε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, έχοντας δίπλα του τον Δημ. Στρατούλη.

Λαφαζάνης και Στρατούλης στην πορεία κατά του Ασφαλιστικού

Μηχανοκίνητη πορεία ΠΟΕ-ΟΤΑ

Στην πορεία των επιστημονικών φορέων και των ελεύθερων επαγγελματιών συμμετείχαν και εργαζόμενοι στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι οποίοι πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Κρέμασαν πανό κατά του Ασφαλιστικού

Την ίδια στιγμή, διαδηλωτές ανήρτησαν γιγαντοπανό σε κτήριο όπου στεγάζονται υπηρεσίες του Δημοσίου που είναι επιφορτισμένες με τα προγράμματα ΕΣΠΑ. 



 
Δείτε φωτογραφίες από τις κινητοποιήσεις

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης