Με τη βοήθεια της… τεχνολογίας εκτιμούν οι δικαστικές αρχές ότι θα πετύχουν να «αποκωδικοποιήσουν» τα μυστικά της λίστας Λαγκάρντ.

Ήδη βρίσκεται στα χέρια του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ηλία Ζαγοραίου, το τεράστιο κρυπτογραφημένο αρχείο που του παρέδωσε χθες το απόγευμα ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Μιχ.Καλογήρου στο οποίο αποτυπώνονται οι κινήσεις λογαριασμών των προσώπων που αναφέρονται στη λίστα Λαγκάρντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αρχείο αυτό ωστόσο θα χρειαστεί εξειδικευμένη τεχνική υποστήριξη από ειδικούς που θα τοποθετήσουν ειδικό λογισμικό προκειμένου να ανοιχτεί, ωστόσο αυτή τη στιγμή, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν αυτό θα γίνει την περίοδο των γιορτών ή αμέσως μετά για να καθοριστούν κι οι επόμενες κινήσεις των εισαγγελικών αρχών.

Τα στοιχεία αυτά παρέλαβε ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης, κ. Μιχάλης Καλογήρου, σε συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα, στο εξωτερικό, με τον πρώην υπάλληλο της HSBC, Ε. Φαλτσιανί.

Ο κ. Καλογήρου στις 17 Δεκεμβρίου έφυγε από Βρυξέλλες που βρισκόταν με την ελληνική αποστολή για τη σύνοδο κορυφής και πήγε στο Παρίσι όπου συνάντησε τον άνθρωπο ο οποίος είχε υποκλέψει την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ από την HSBC Ερβέ Φαλτσάνι σε προκαθορισμένο ραντεβού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκείνος σε συνέχεια της πρόθεσης του να δώσει στοιχεία όταν τον είχε επισκεφθεί πρόσφατα η ομάδα εισαγγελέων υπό τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο, παρέδωσε ένα ακόμα στικάκι το οποίο εκτιμάται ότι ρίχνει φως σε ονόματα και λογαριασμούς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης