Στο εδώλιο ο Μαντέλης

Στο εδώλιο ο Μαντέλης
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει σύντομα ο πρώην υπουργός για το σκάνδαλο που έχει απασχολήσει έντονα την κοινή γνώμη. Πρόκειται για τη μεγάλη υπόθεση της Siemens και οι δαιδαλώδεις διαδρομές των ύποπτων χρημάτων από τα «μαύρα ταμεία» της έχουν απασχολήσει τα τελευταία χρόνια τη Δικαιοσύνη.

Ως κατηγορούμενος για εμπλοκή στο σκάνδαλο της Siemens πρόκειται να δικαστεί άμεσα ο πρώην υπουργός Μεταφορών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Τάσος Μαντέλης, σχετικά με την περίφημη «χορηγία», όπως ο ίδιος είχε χαρακτηρίζει το «δωράκι» της Siemens για την προεκλογική του εκστρατεία.

Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας με βούλευμά του κάνει δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Γαληνού Μπρη και διατάσσει την παραπομπή του κ. Μαντέλη και άλλων τεσσάρων προσώπων σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για εμπλοκή στη σύμβαση 8002/97 σχετικά με την ψηφιακή εξέλιξη του ΟΤΕ.

Ειδικότερα, με το υπ΄αριθμόν 1828/2013 εκτός από τον πρώην υπουργό, παραπέμπονται στο εδώλιο οι Γεώργιος Τσουγκράνης, Αντωνία Μάρκου, Ηλίας Γεωργίου και Αριστείδης Μαντάς. Με το ίδιο βούλευμα το Συμβούλιο Εφετών απαλλάσσει από την κατηγορία για την υπόθεση τον Δημήτριο Νέγρη. Επιπλέον, το δικαστικό συμβούλιο έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη σε βάρος όλων των κατηγορουμένων για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μαντέλης κατηγορείται ότι έλαβε από τα μαύρα ταμεία του γερμανικού κολοσσού 450.000 γερμανικά μάρκα. Φέρεται πως ο ίδιος κρυβόταν πίσω από το λογαριασμό με τον κωδικό «Α. Rocos», στον οποίο είχαν μεταφερθεί 450.000 γερμανικά μάρκα (200.000 και 250.000 το 1998 και το 2000 αντίστοιχα) που προέρχονταν από τη Siemens. Οι κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ενεργητικής δωροδοκίας κατά μόνας και από κοινού, άπαξ και κατ΄εξακολούθηση κατά του δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

H δίκη προσδιορίστηκε για την 11η Νοεμβρίου 2013

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2013, 01:14