Η δίκη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, πρωτοκλασάτων στελεχών και δεκάδων μελών της για εγκληματική οργάνωση αναμφίβολα αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός, αφού δεν έχει μόνο ποινικό ενδιαφέρον αλλά και πολιτικό.

Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει με προβλήματα, λόγω της στενότητας του χώρου αλλά και των συλλαλητηρίων που έχουν προγραμματιστεί έξω από τις φυλακές, οι οποίες βρίσκονται δίπλα σε σχολεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έδωσε αγώνα δρόμου για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, ωστόσο θα δούμε ιδίοις όμμασι εάν αυτό κατέστη εφικτό. Δεν αποκλείεται πάντως να έχουμε ακόμη και σύντομη διακοπή της δίκης.

Για την κάλυψη της διαδικασίας έχουν διαπιστευθεί δημοσιογράφοι από Γαλλία, Κίνα, Γερμανία, Ολλανδία, Αμερική («Wall Street Journal»), Ισπανία, Ελβετία, Αγγλία, Βέλγιο, FYROM, Σλοβενία, Αυστρία.

Η προσέλευση στον χώρο θα γίνεται ως εξής:
(α) από μία είσοδο κατηγορούμενοι που είναι εκτός φυλακής, δικηγόροι και δημοσιογράφοι
(β) από άλλη είσοδο μάρτυρες, πολλοί εκ των οποίων θύματα.

Η αίθουσα πάντως, λόγω της περιορισμένης χωρητικότητάς της, σε αντίθεση με τον μεγάλο αριθμό κατηγορουμένων, δικηγόρων και δημοσιογράφων, δεν πληροί τις προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή μιας τόσο σημαντικής δίκης. Στις σημαντικότατες ελλείψεις καταγράφεται μεταξύ άλλων και η  περιορισμένη δυνατότητα χρήσης τηλεφώνων και ίντερνετ, για λόγους ασφαλείας των φυλακών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δικηγόροι υπεράσπισης υπολογίζονται γύρω στους 100 και οι πολιτικής αγωγής περίπου 50.
Στη δικαστική αίθουσα θα μπουν οι 80 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι, αλλά την πρώτη ημέρα, που θα παραβρεθούν και όλοι οι μάρτυρες, θα υπάρξει το αδιαχώρητο. Ο κατάλογος των μαρτύρων του κατηγορητηρίου περιλαμβάνει 131 πρόσωπα, από τα οποία 24 θα καταθέσουν για τη δολοφονία Φύσσα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης