Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Σε νέα ευχάριστη μόδα τείνουν να εξελιχθούν τα λεγόμενα κοινωνικά ιατρεία, που έχουν ιδρυθεί και λειτουργούν σε περισσότερες από 20 πόλεις της Ελλάδας. Σε αυτά, οι πολίτες που είναι άποροι ή δεν έχουν ασφάλεια μπορούν να δέχονται πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη από εθελοντές γιατρούς, οι οποίοι προσφέρουν λίγες ώρες από τον προσωπικό τους χρόνο για να ανακουφίσουν τους συμπολίτες τους που έχουν ανάγκη. Εντελώς δωρεάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τέταρτος πολυπληθέστερος δήμος της χώρας, το Περιστέρι, θα μπορεί σε λίγες εβδομάδες να υπερηφανεύεται για το δικό του κοινωνικό ιατρείο, το οποίο κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή στην οδό Μακρυγιάννη 141, σε διώροφο χώρο της εκκλησίας, κοντά στον Άγιο Νεκτάριο. Συμμετέχουν 27 εθελοντές γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, 7 ψυχολόγοι που πλαισιώνουν την ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης, ενώ θα υπάρχει και παιδιατρική ομάδα.

Το κοινωνικό ιατρείο του Περιστερίου τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Περιστερίου και στηρίζεται από τον Εμπορικό Σύλλογο Περιστερίου. Ο Γιώργος Βαθειώτης είναι ο υπεύθυνος οργάνωσης και επικοινωνίας, η Πηγή Τάρλα, γενική ιατρός, είναι συντονίστρια της επιστημονικής ομάδας και ο ουρολόγος Γιώργος Καραμιχάλης βοηθός συντονισμού.

Δείτε το ρεπορτάζ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης