Εκτεταμένες έρευνες στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Λεωφόρο Μεσογείων και στη Δεληγιάννη διεξάγουν αυτήν την ώρα οι αστυνομικές δυνάμεις, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα σε ενέδρα ακροδεξιών, τη νύχτα, στην Αμφιάλη. Ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη και ομολόγησε την πράξη του, δήλωσε μέλος της Χ.Α..

Δηλώσεις Δένδια – Παρθένη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος στη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο 34χρονος Παύλος Φύσσας από τον 45χρονο Γιώργο Ρουπακιά, μέλος της Χρυσής Αυγής, καταδίκασε το περιστατικό, τονίζοντας πως είναι συγκλονισμένος.

«Θλίψη και οδύνη» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και πρόσθεσε ότι ανέβαλε το αυριανό του ταξίδι στη Ρώμη.

«Μετά τα θλιβερά και απαράδεκτα γεγονότα στον Μελιγαλά, όσα έγιναν χθες στο Κοινοβούλιο και το σημερινό περιστατικό στο Κερατσίνι δείχνουν καθαρά τις προθέσεις του νεοναζιστικού μορφώματος. Η κοινωνία δεν πρέπει να μείνει απαθής» συμπλήρωσε ο κ. Δένδιας και προανήγγειλε ότι τις επόμενες ημέρες θα τεθεί σε δημόσιο διάλογο πρόταση νομοθετικής παρέμβασης για να αλλάξει το άρθρο του Ποινικού Κώδικα επί εγκληματικής οργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Χρήστος Παρθένης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ανέφερε ότι ο 45χρονος ομολόγησε την πράξη του και παραδέχθηκε ότι ανήκει σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

«Έγινε έρευνα στο σπίτι του, όπου βρέθηκε ένας ηλεκτρικός εκκενωτής (taser)» δήλωσε. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε η σύζυγός του (όπως ανέφερε ο κ. Παρθένης), στο σπίτι υπήρχε ένα πτυσσόμενο κλομπ και έντυπο υλικό συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, τα οποία ωστόσο δεν βρέθηκαν εκεί.


(Η αστυνομία στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Δεληγιάννη)


(Άνδρες των ΜΑΤ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων)

Διαβάστε επίσης: Δολοφονία με πολιτικά κίνητρα, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013, 03:24

Πατέρας 34χρονου: Χρυσαυγίτες δολοφόνησαν τον γιο μου, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013, 10:08

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης