Με μία επιδρομή 80 ατόμων με στόχο την ανακατάληψη της «Βίλα Αμαλία» και αργότερα με ένα ρεσάλτο στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ στην Αγίου Κωνσταντίνου, ο χώρος των αντιεξουσιαστών επιχείρησε να απαντήσει στις πρόσφατες ενέργειες της Αστυνομίας τόσο στο κτήριο υπό κατάληψη της οδού Αχαρνών όσο και στην ΑΣΟΕΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά και μετά από την επέμβαση των ΜΑΤ εκκενώθηκε εκ νέου η «Βίλα Αμαλία» ενώ έληξε και η κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ.

Και στις δύο περιπτώσεις η Αστυνομία προχώρησε σε δεκάδες προσαγωγές.

Οι προσαγωγές στη Βίλα Αμαλία:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tα γεγονότα

Με μία επιχείρηση-εξπρές οι δυνάμεις της αστυνομίας εκκένωσαν το κτήριο της Βίλας Αμαλία, έπειτα από ανακατάληψη που επιχείρησαν 40 περίπου άνθρωποι.

Ένταση επικράτησε στις 9.10 περίπου οπότε και ξεκίνησε η επιχείρηση. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε έφοδο κι ενώ αρχικά προσπάθησαν να σπάσουν την κεντρική είσοδο, τελικά εισέβαλαν στο κτήριο από πλαϊνή πόρτα.


Tα ΜΑΤ έξω από τη Βίλα Αμαλία


Aνακατάληψη στη Βίλα Αμαλία

Κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ

Στη συνέχεια (λίγο μετά τις 9.00) αλληλέγγυοι της βίλας Αμαλία βρέθηκαν στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ επί της Αγίου Κωνσταντίνου.

Πρόκειται για μια κίνηση αλληλεγγύης στην ανακατάληψη της Βίλας Αμαλία και την προσαγωγή των καταληψίων.

Περίπου 30 νεαροί ανήρτησαν πανό συμπαράστασης. Κατά τις 10.00 η αστυνομία εισέβαλε στο κτήριο και προσήγαγε 38 άτομα.


Κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ


Τα ΜΑΤ έξω από τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ

Η επιχείρηση στη Βίλα Αμαλία

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 07.30 το πρωί όταν άγνωστοι προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτήριο, το οποίο βρισκόταν υπό κατάληψη για χρόνια, με μια διμοιρία των ΜΑΤ να σπεύδει στο σημείο προκειμένου να τους εμποδίσει. Η κινητοποίηση της Αστυνομίας ήταν άμεση με δεκάδες περιπολικά και μοτοσυκλέτες να σπεύδουν εκεί, την ίδια στιγμή που αναφορές έκαναν λόγο για ρίψη χημικών.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι περί τα 80  άτομα κατέβηκαν την Αχαρνών και οι μισοί εξ αυτών διαπληκτίστηκαν με τη διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στο σημείο. Οι υπόλοιποι δράχθηκαν της ευκαιρίας και προχώρησαν σε ανακατάληψη του κτηρίου.


Οι προσαχθέντες από τη Βίλα Αμαλία οδηγούνται στη ΓΑΔΑ


Αστυνομική επιχείριση στη Βίλα Αμαλία


Οι προσαχθέντες μεταφέρονται στη ΓΑΔΑ

Διεκόπη η κυκλοφορία στην Αχαρνών από το ύψος του Ιουλιανού μέχρι Παρασίου.

Μία περίπου ώρα αργότερα αστυνομικές δυνάμεις έκαναν έφοδο και προχώρησαν συνολικά σε 80 προσαγωγές. Οι προσαχθέντες οδηγούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.


Πανό στη Βίλα Αμαλία

Στο μεταξύ δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Βικτωρίας, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους καταληψίες της βίλας «Αμαλία».


Αλληλέγγυοι στους προσαχθέντες βγήκαν στους δρόμους

Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Δεκεμβρίου αστυνομικοί προχώρησαν στη λήξη της προηγούμενης κατάληψης, ύστερα από εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού. Η συγκεκριμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. είχε προκαλέσει την έντονη πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ. Στη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών μέσα στους χώρους του κτηρίου είχαν εντοπιστεί και κατασχεθεί περίπου 1.500 άδεια μπουκάλια, ένα δοχείο με εύφλεκτο υγρό, μαχαίρια, σφεντόνες, μεταλλικά σφαιρίδια, αντιασφυξιογόνες μάσκες, κροτίδες μεγάλου μεγέθους, πτυσσόμενο γκλομπ καθώς και μικροποσότητες κάνναβης.

Διαβάστε επίσης:
Βίλα Αμαλία: Οι προσαγωγές έγιναν συλλήψεις, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012, 20:07

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης