Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλόπουλος, Παναγιώτης Σαγκούρης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω πυρκαγιάς στους πρόποδες της Πάρνηθας και συγκεκριμένα στην περιοχή Πανόραμα Αχαρνών στους Θρακομακεδόνες.

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω πυρκαγιάς στους πρόποδες της Πάρνηθας και συγκεκριμένα στην περιοχή Πανόραμα Αχαρνών στους ΘρακομακεδόνεςΗ φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 14.30 σε υπαίθρια έκταση γεμάτη ξερά χόρτα, πουρνάρια, θάμνους και συστάδες δέντρων, και έλαβε γρήγορα διαστάσεις. Πυκνή στήλη λευκού καπνού υψώθηκε στον ουρανό, με την πυρκαγιά να βρίσκεται κοντά σε σπίτια, χωρίς ωστόσο να τα απειλήσει άμεσα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 15.40, έχοντας περιοριστεί νωρίτερα μέσα σε χαράδρα, γεμάτη με δέντρα, επί της οδού Μακεδονίας στο ύψος της Ζαφειράκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πυροσβέστες επικεντρώνουν την προσοχή τους πλέον στην αποφυγή αναζωπυρώσεων, ρίχνοντας διαρκώς νερό στην καμένη έκταση.

Ανάστατοι κάτοικοι βγήκαν από την πρώτη στιγμή στον δρόμο και με αυτοσχέδια μέσα (κουβάδες, κλαδιά δέντρων και λάστιχα) προσπάθησαν να προστατέψουν τις περιουσίες τους και να συνδράμουν έτσι στην κατάσβεση της φωτιάς.

Καμένη γη στους Θρακομακεδόνες

Επί τόπου έσπευσαν 15 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 45 πυροσβέστες. Από αέρος επιχείρησε και ένα ελικόπτερο. Παράλληλα, υδροφόρες του δήμου βρέθηκαν στο σημείο προκειμένου να ανεφοδιάσουν με νερό τα πυροσβεστικά οχήματα.

Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας, Κόμβος Λυκόβρυσης

17ο χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά ξέσπασε στη συμβολή των οδών Ιωαννίνων και Γαλήνης.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του zougla.gr:

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη

Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπει για αύριο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, εφιστώντας την προσοχή στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και τις αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της ΓΓΠΠ, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται:

– στην Περιφέρεια Αττικής
– στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Εύβοια)
– στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Χίος, Λέσβος)
– στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αργολίδα, Κορινθία).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης