Ο Φέλιξ Κάντι ήταν ο μεγάλος νικητής του 32ου Κλασικού Μαραθωνίου. Ο αθλητής έκοψε το νήμα του τερματισμού στο Καλλιμάρμαρο, γνωρίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο.

Ακολουθώντας εξαιρετική στρατηγική, ο Φέλιξ Κάντι ανέβασε πολύ τον ρυθμό στα τελευταία χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα να βάλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας την επίδοση του Ιταλού Στέφανο ΜπαλντίνιΟ Κενυάτης μαραθωνοδρόμος κάλυψε την απόσταση σε 2 ώρες, 10 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για την αυθεντική διαδρομή. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 2 ώρες, 10 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα, και είχε σημειωθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας από τον Ιταλό Στέφανο Μπαλντίνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αθλητής ήταν πρώτος σε όλη τη διαδρομή και ακολουθώντας εξαιρετική στρατηγική ανέβασε πολύ τον ρυθμό στα τελευταία χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα να βάλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας την επίδοση του Ιταλού μαραθωνοδρόμου.

Δεύτερος τερμάτισε ο συμπατριώτης του Ρέιμοντ Μπετ (2:12:34), ο οποίος στο παρελθόν έχει νικήσει δύο φορές στην κλασική διαδρομή, και τρίτος ο επίσης Κενυάτης Κιπτανουί Τσομπέι (2:15:38).

Ο Χριστόφορος Μερούσης ήταν ο πρώτος Έλληνας δρομέας, με τον Δημήτρη Θεοδωρακάκο να τερματίζει δεύτερος, έχοντας την κόρη του αγκαλιά. Τρίτος ήταν ο 42χρονος Γιώργος Καραβίδας, ενώ τέταρτος ο Κωνσταντίνος Πούλιος.

Διαβάστε επίσης:
Μαραθώνιος συγκινήσεων, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2014, 10:00

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης