Εγκληματική οργάνωση που κινείται στον ακροδεξιό χώρο αποκαλύφθηκε έπειτα από έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, η οποία πραγματοποιεί συντονισμένες επιχειρήσεις από το πρωί στην Αττική, στα Ιωάννινα και στις Σέρρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, κατά την αστυνομική επιχείρηση που είναι σε εξέλιξη παρουσία εισαγγελέων, έχουν προσαχθεί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έξι άτομα, των οποίων εξετάζεται η συμμετοχή στην οργάνωση καθώς και η συμμετοχή σε εκρήξεις, εμπρησμούς και κατοχή εκρηκτικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, είναι σε εξέλιξη έξι κατ’ οίκον έρευνες.

H οργάνωση φέρεται να εμπλέκεται σε σωρεία επιθέσεων με εκρηκτικούς-εμπρηστικούς μηχανισμούς, βόμβες μολότοφ και εφόδους σε στέκια αντιεξουσιαστών και μεταναστών.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. λένε ότι οι έξι προσαγωγές θα μετατραπούν σύντομα σε συλλήψεις, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες κατά τη διάρκεια των ερευνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έξι κατ’ οίκον έρευνες που είναι σε εξέλιξη πραγματοποιούνται κατά κύριο λόγο στην Αττική, αλλά και στις προαναφερόμενες πόλεις. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί βόμβες μολότοφ, εκρηκτικές ύλες, βεγγαλικά, σημαίες της οργάνωσης, έντυπο υλικό, υπολογιστές, usb.

Τα ευρήματα της αστυνομίας:

-πενήντα (50) κιλά νιτρική αμμωνία,
-βόμβες μολότοφ,
-πλήθος κροτίδων,
-βιβλία και φυλλάδια ακροδεξιού περιεχομένου,
-σύμβολα (σημαίες ακροδεξιού συμβολισμού),
-ψηφιακά πειστήρια,
-μαχαίρια, σπαθί και σουγιάδες,
-αντιασφυξιογόνος μάσκα,
-ρόπαλα και σιδερογροθιές,
-κυνηγετικά όπλα,
-φιαλίδια βουτανίου
-μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ επιπλέον βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις κατ’ οίκον έρευνες στο νομό Αττικής.

Ερευνώνται για περισσότερες από 20 υποθέσεις

Οι υποθέσεις στις οποίες αφορούν οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής είναι επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες (σ.σ.: περισσότερες από 20), για τις οποίες μάλιστα συγκεκριμένη οργάνωση έχει αναλάβει ευθύνη σε ιστοσελίδες του ακροδεξιού χώρου. Μεταξύ αυτών των επιθέσεων είναι και εκείνη στο στέκι «Φαβέλα» στον Πειραιά το περασμένο καλοκαίρι και σε άλλα στέκια στην Αθήνα.

Για την τελευταία έφοδο στη «Φαβέλα», σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν προκύπτει για την ώρα ανάμειξη των έξι που κρατούνται, αλλά και για αυτήν την υπόθεση εκφράζεται αισιοδοξία ότι γρήγορα θα υπάρξει αποτέλεσμα, καθώς ένας από τους δράστες φέρεται να έχει αναγνωριστεί από τη δικηγόρο της οικογένειας Φύσσα, η οποία τραυματίστηκε από τους εισβολείς.

Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών από την Αντιτρομοκρατική, αναμένονται λεπτομερείς ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Είναι μέλη της Combat 18

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι προσαχθέντες ανήκουν στη νεοναζιστική ομάδα Combat 18 Hellas.

Η εν λόγω οργάνωση είναι νεοναζιστική με ρίζες στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει σχέσεις με ανάλογες οργανώσεις των ΗΠΑ.

Στη Βρετανία, τα μέλη της Combat 18 έχουν κατηγορηθεί για τον θάνατο προσφύγων και μη Καυκάσιων Βρετανών. Το «18» παραπέμπει στα αρχικά του Αδόλφου Χίτλερ, καθώς στη γερμανική αλφάβητο το γράμμα «A» είναι το πρώτο και το γράμμα «Η» το όγδοο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης