Με διαδικασίες εξπρές η κυβέρνηση μαζεύει τα αποθεματικά των ταμείων των νοσοκομείων και τα μεταφέρει στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να καλύψει άλλες ανάγκες του κράτους.


Σοβαρό πρόβλημα με τα δημόσια ταμεία, καθώς την Πέμπτη δόθηκε εντολή μεταφοράς των χρημάτων από τα αποθεματικά των ταμείων στην ΤτΕ
Ειδικότερα, ο γενικός διευθυντής Οικονομικών του Υπουργείου Υγείας Θεόδωρος Κομματάς έδωσε εντολή την Πέμπτη να μεταφερθούν όλα τα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων του ΕΣΥ όλης της χώρας στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Η κίνηση στηρίζεται σε απόφαση και Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2015. 

Από την εντολή, όπως σημειώνει το έγγραφο, εξαιρούνται μόνο τα χρήματα που προορίζονται για τις ανάγκες του επόμενου δεκαπενθήμερου.

Τα χρήματα των νοσοκομείων διατίθενται για την κάλυψη βασικών αναγκών, όπως μισθοί του επικουρικού προσωπικού, αγορά υλικών και φαρμάκων.

Το ηλεκτρονικό μήνυμα του Θ. Κομματά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ηλεκτρονικό μήνυμα του κ. Κομματά, το οποίο διέρρευσε στη δημοσιότητα την Πέμπτη, αναφέρει:

«Με το αριθ. ΓΔΟΥ/569/21-4-2015 έγγραφό μας αποστείλαμε οδηγία για ενημέρωση και εφαρμογή του περιεχομένου της Π.Ν.Π που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α’41 και κυρώθηκε με το νόμο 4323/2015 (Α’ 43/27-4-2015), από τα νοσοκομεία εποπτείας σας.

»Κατόπιν τούτου αναμένουμε εντός της σήμερον σχετική ενημέρωση περί της εφαρμογής του περιεχομένου της προαναφερόμενης νομοθεσίας με αποστολή αναλυτικής κατάστασης για τα χρήματα που κάθε νοσοκομείο έχει μεταφέρει στην Τράπεζα της Ελλάδος.

»Εξυπακούεται ότι εντός της σήμερον θα έχει πλήρη εφαρμογή το περιεχόμενο της παραπάνω διάταξης, δηλαδή θα κατατεθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος τα ταμειακά διαθέσιμα και θα μεταφέρουν τα κεφάλαια προθεσμιακών τους καταθέσεων σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης που τηρούν στην Τράπεζα της Ελλάδος κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης ή διαδικασίας. Από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται τα κεφάλαια που απαιτούνται για την κάλυψη των ταμειακών αναγκών για το επόμενο δεκαπενθήμερο, καθώς και τα κεφάλαια που έχουν κατατεθεί από τους ανωτέρω φορείς στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης